Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı kapanış toplantısı bugün yapıldı. 41 maddenin görüşüldüğü mecliste konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, açıklamalarda bulundu. 

KARAR BİLİRKİŞİ RAPORUYLA ALINMIŞ
İlçe Terminal Binası ile ilgili İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildiğini hatırlatan Başkan Demir, "Bununla ilgili yeni bir karar alıyoruz. Ama şunu ifade etmeliyim ki alınan karar bilirkişi raporuna göre alınmış bir karar. Söz konusu yapı bilirkişi raporunda ifade edildiği gibi kıyı kenar çizgisine riayet edilmeden yapılmış bir inşaat değil. Biz oraya yolcu aktarma merkezi yapıyoruz. Uygulama projesi orada. 153 Kent Yönetim Merkezi binası da aynı şekilde. Orası şehrin ve belediyenin yönetileceği alan olacak. Vatandaşlar belediye ile irtibatını oradan kurar hale gelecek. Bu bir teknik alt yapı hizmeti. Bunu diğer yapılar ile karıştırmayalım. Ticari bir faaliyet yok, kamu hizmeti var. Samsun'a müthiş bir hizmet getirecek bir yapı onlar" ifadelerini kullandı.

SEYYARLAR KENT DIŞINA
Seyyar satıcılarla ilgili soruna çözüm için çalıştıklarını belirten Demir, "Sokak aralarında ve yollarında seyyar satıcılara müsaade etmeyeceğiz. Çözüm için de onlara bir yer tahsis etmeyi planlıyoruz. Kent içinde olmayan bir yer yapacağız. Diğer gündemimizde olan konulardan biri de kaldırım işgalleri. Çiftlikte kaldırım işgaline müsaade etmiyoruz. Bu konuda ilçe belediyelerimiz ile bu konuda iş birliği halinde hareket edersek iyi olur" açıklamasında bulundu.