Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nden alelacele geçen ve aralarında Samsunspor'un Nuri Asan Tesislerini de içine alan sahil kesimini 'Millet Bahçesi' yapılması kararı Samsun'da büyük tepki görmüştü. Nuri Asan Tesisleri'nin kaldırılacak olması Samsun'u adeta ayağa kaldırırken, Başkan Mustafa Demir tepkiler üzerine sözlü olarak "Nuri Asan Tesisleri kaldırılmayacak" açıklaması yapmış, ancak STK'lar ve muhalif partili meclis üyeleri bunun yazılı hale getirilmesini istemiş, Başkan Demir'den ise bu talebe olumlu bir yaklaşım gelmemişti.
Bölgenin Millet Bahçesi alanı olarak ilan edilmesinin ardından ilk tahliye isteği ise Samsun Tenis Kulübü'ne yapıldı. Nuri Asan Tesislerinin hemen yanında kortları bulunan ve yüzlerce sporcunun antrenman yaparak yarışmalara, milli takım seçmelerine hazırlandığı tesisin boşaltılması istendi. Samsun Tenis Kulübü'ne gönderilen yazıda, alanın "Belediyenin yeni projelerinde kullanılacağı" belirtilerek 31 Ocak 2022 tarihinde sona erecek tahsis süresinin sonunda boşaltılması istendi.
Samsun Tenis Kulübünün tahliye edilerek, yüzlerce sporcunun kortsuz bırakılıp, antren yapamayacak hale getirilmek istenmesine Samsun'da tepki sesleri yükseldi.