Atakum Belediyesi'nde 'CHPlilerin Kavgası' ayyuka çıktı. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Belediyenin teftiş kurulu kararını gerekçe göstererek, verdiği kararla, 'İntikam alıyor' dedirtti. Deveci, yerel seçimlerde kendisi gibi aday adayı olan Bayram Çelik'in mühendis kadrosunu iptal edip, 5. derece memurluğa gönderirken; ortaya faizleriyle birlikte toplam 343 bin TL'lik kamu zararı çıktığı iddiasıyla bu paranın Bayram Çelik, dönemin belediye başkanı Metin Burma ve dönemin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü İsmail Apaydın tarafından ödenmesini istedi.

METİN BURMA: TAMAMEN HUKUKA UYGUN
Atakum Belediyesi Teftiş Kurulu, Metin Burma'nın özel kalem müdürü olarak görev yapan Bayram Çelik'i Fen İşleri Müdürlüğü'nde 6. derece mühendis kadrosuna mevzuata aykırı şekilde atadığı yönündeki raporuyla harekete geçen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'ye yanıt veren eski Belediye Başkanı Metin Burma ise yapılan atamanın hukuka uygun olduğunu, konuyla ilgili yüksek yargı kararları olduğunu belirterek, " Sayıştay denetimlerinde bugüne kadar Bayram Çelik'in mühendis kadrosuna atanması ile ilgili herhangi bir sorguya yer verilmemiş iken Teftiş Kurulu Başkanlığınızca bu hususta hatalı atama isnadında bulunularak kamu zararının oluştuğuna dair verdiği karar tamamen mevzuattan uzaktır" dedi.

HER AY 450 BİN TL KAMU ZARARI
Göreve başladığı günden beri özellikle çöp ihalesinden belediyeye aylık 450 bin TL kamu zararı ettirdiği ve başarısız bir yönetim gösterdiği iddialarıyla gündemde olan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin CHP içinde 'Ceza ve Sürgün' olarak yorumlanan bu uygulamasının parti içinde tepki yarattığı da ileri sürüldü.