TEKNOFEST 2022 kapsamında Samsun'da yapılması planlanan 'Çocuk Üniversitesi'nin Atakum ilçesinde bulunan Emek Park'a yapılması kararı CHP ve MHP gruplarının 'çekimser' oy vermesine rağmen, AK Parti, İYİ Parti ve CHP'li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin 'evet' oyu meclisten geçmesi 'CHP Atakum'da kriz var' dedirtti.

DEVECİ 'EVET', CHPLİ ÜYELER ÇEKİMSER

Teknofest 2022 için bir örneği Gaziantep'te de bulunan Çocuk Üniversitesi'nin Atakum ilçesinde bulunan Emek Park'a yapılması teklifi oy çokluğuyla meclisten geçti.Meclis öncesinde Emek Park'a yapılacak binanın 'Büyükşehir Hizmet Alanı' olarak ilan edilmesine tepki gösteren CHP Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Başkan Mustafa Demir'le yaptığı toplantıda, binanın Atakum Belediyesi'ne bırakılacak olmasının sözünü alınca mecliste Emek Parkında 3 bin metrekare alana beton bina yapılmasına AK Partililer ve İYİ Partililerle birlikte 'Evet' oyu verdi. CHP'li Meclis üyeleri ise 'yeşil katliamına çekimser kalmakla yetindi.

BURMA: O YER İÇİN YARGILANDIK
Emek Parkı'nı Atakum'a kazanan eski Başkanlardan Metin Burma ise karara evet diyenleri anlamakta zorluk çektiğini açıkladı. Burma, Emek Park alanının kolay kazanılmadığını belirterek, "Emek Parkı'nın yeri belediyeye kazandırılırken davalar açıldı ve yargılandık. O alanı yeşil alan ilan ederek Atakum ve Samsunlunun hizmetine sunmak için çok emek verdik. Şimdi Büyükşehir Belediyesi TEKNOFEST için Çocuk Üniversitesi kuruyor. Toplamda bir haftalık bir organizasyon için koca park heba ediliyor. O kadar yeşil alan özelliğini kaybediyor. Parkın bütünlüğü bozuluyor. TEKNOFEST elbette önemli ama o konuda en uygun yer Batı Park'tır. Organizasyonla ilgili bir bütünlük açısından da önemlidir. Bu karar parkın bitişidir. Atakum Belediyesi nasıl oldu da bu işin içinde yer aldı. Karara evet diyenleri anlamakta zorlanıyorum" diye konuştu.

CHP'LİLERİN DERDİ YEŞİL ALAN MI, BİNANIN ATAKUM BELEDİYESİNE VERİLMESİ Mİ?
Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ise 3 bin metrekare alanda oluşturulacak yapı için "Yeşil alanın tasfiyesi yok. Parkı bir yere kaydırmıyoruz" dedi. Deveci, emek parkının altının kiraya verildiğini, hem valiliğin hem büyükşehir belediyesinin bir yer istediğini, Atakum meydanının talep edildiğini, orayı veremeyecekleri için Emek Parkı verdiklerini ifade etti. Deveci'nin "CHP'li üyelerin tereddüdü; komisyon toplantısında maddede, 'Samsun Büyükşehir Belediyesi Hizmet Alanı' şeklinde yer almış. Orası Atakum Belediyesi'ne ait. Böyle bir durum olamazdı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir ile görüştük. O da durumu kabul etti. Meclisten de düzelterek o yerin Atakum Belediyesi hizmet alanı ve kamuda kullanılacak kültürel alan belirledik" sözleri ise "CHP'li üyelerin derdi yeşil alan değil, yapılacak binanın Atakum Belediyesi'nde kalması" şeklinde yorumlandı.