Sezona şampiyonluk parolası ile giren Samsunspor'un, direkt Süper Lig'e çıkma hayalinin ardından kendi sahasında oynadığı maçları kaybetmeme serisi de sona erdi. Bu sezon ilk 13 iç saha maçında 7 galibiyet, 6 beraberlik alan kırmızı-beyazlılar, ligin 28. haftasında sahasında ağırladığı Menemenspor'a 4-2 yenilerek geçen sezonun son 2 haftasıyla birlikte toplamda 16. iç saha maçında mağlubiyetle tanıştı.
Menemenspor'a kendi sahasında kaybettikten sonra bir daha evinde galibiyet yüzü göremeyen kırmızı-beyazlılar, ardından karşılaştığı Bandırmaspor'a 1-0 kaybetti. Son olarak kendi sahasında ağırladığı ve direkt play-off rakibi olan Eyüpspor ile de 2-2 berabere kalan Karadeniz temsilcisi böylece son 3 iç saha maçında 2 mağlubiyet 1 beraberlik alarak, 1 puan toplayabildi. Formsuz bir görüntü çizen Samsunspor ayrıca ligde oynadığı son 6 maçta 4 mağlubiyet, 1 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 14 puan kaybetti. Kırmızı-beyazlılar bu süreçte en yakın play-off rakibi Eyüpspor'un 7 puan gerisinde kaldı.
Samsunspor, bu sezon iç sahada oynadığı maçlarda sırasıyla Balıkesirspor'u 3-1, Keçiörengücü'nü 2-0 yendi. Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kalan kırmızı-beyazlılar, Ümraniyesor ile 1-1, B. B. Erzurumspor ile de 0-0 berabere kaldı. Sonrasında Manisa FK'yı ve Adanaspor'u 1-0 ile geçen Samsunspor, Ankaragücü'nü de 2-0 yenip, Boluspor ile 1-1 berabere kaldı. Evinde oynadığı 3 iç saha maçından da mağlubiyet almayan Samsunspor Tuzlaspor ile 2-2 berabere kalıp, Kocaelispor'u 3-0 yendi ve son olarak da Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı. Denizlispor'u 5-0 ile geçen Samsunspor daha sonraki hafta Menemenspor'a 4-2 yenilerek ilk mağlubiyetini aldı. Kırmızı-beyazlılar ardından da Bandırmaspor'a 1-0 kaybedip, Eyüpspor ile de 2-2 berabere kaldı.
Ligin tamamında 30 maçta 11 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 mağlubiyet alan Samsunspor, 43 puanla play-off hattının 7 puan gerisinde bulunuyor. Kırmızı-beyazlılar ligde kalan 6 haftada ise Adanspor ile deplasmanda, Altınordu ile sahasında, Ankaragücü ve Boluspor ile deplasmanda, İstanbulspor ile sahasında karşılaşıp, Tuzlaspor deplasmanı ile sezonu bitirecek.
Kırmızı-beyazlılar 21 Nisan Perşembe günü saat 17.00'de Adanaspor ile deplasmanda karşılaşacak.