Havaların soğumasıyla birlikte gribal enjeksiyonların görülme sıklığı arttı. Özellikle de hava yoluyla yayıldığı için kapalı ortamlarda bulaş oranı yüksektir. Gribin ölümcül olacağını dile getiren Taşkın, “ burun ya da gözler gribin giriş yeridir. Bulaşan virüs alt ve üst solunum yollarını enfekte ederek hastalığa neden oluyor. Hafif formda geçirilen grip viral hastalıklar gibi iyileştiği gibi, zatürre gibi ağır formlarda da hastaneye yatış yapılacak dereceye kadar gelebiliyor. Bunun nedeni ise influenza virüsünün alt solunum yollarına inerek zatürreye neden olmasıdır. Zatürrede 2 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilerde oldukça tehlikeli olabiliyor. Bu durumda ölüme varan tabloları yaşamam mümkün” ifadesini kullandı.

oksuruk-og-banner

Tatlı Krizleri Şeker Hastalığına Yol Açar mı? Uzmanlardan Yanıtlar! Tatlı Krizleri Şeker Hastalığına Yol Açar mı? Uzmanlardan Yanıtlar!

“ Grip olan hastalarda geçmeyen öksürük olabilir”

Gripten sonrasında geçmek bilmeyen öksürük ile hastane başvuranların çok olduğunu vurgulayan Taşkın, “ Halsizlik, ateş, burun akıntısı, ağrı kırgınlık gibi grip etkilerinin geçmesine rağmen bazen öksürük inatçı olabiliyor. Öksürük şikayeti olan hastalar incelendiği zaman büyük bir kısmının sigara kullandığı ve alerjik bünyesi olduğu gözlenmiştir. Bunda dolayı da grip sonrasında bu tür şikayeti olanların astım bakımından muayene edilmesi gerek ve solunum fonksiyon testleri yapılması gerekiyor” dedi.