Meteoroloji Uzmanı Uyardı: 'Risk Yüksek'! Aşırı Yağışlar Bekleniyor

Hangi İller Tehlike Altında?

Prof. Dr. Şen, sağanak ve fırtına beklenen illeri tek tek açıkladı. Bugün sabah saatlerinden yarın öğlene kadar sürecek bu olumsuz hava koşulları, şu 7 kenti etkileyecek:

  • Zonguldak
  • Bartın
  • Kastamonu
  • Amasra
  • Bozkurt
  • İnebolu

Bu illerde, 200 kilogram kadar yağış düşmesinin beklendiğini vurgulayan Şen, özellikle dere kenarlarında bulunanların tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.

Dere Taşmalarına Dikkat!

Aşırı yağışların, özellikle dere taşkınlarına yol açabileceğini belirten Şen, bu durumun ciddi sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Vatandaşların, yaşanabilecek taşkınlar nedeniyle riskli alanlardan uzak durmaları ve yüksek yerlere çıkmaları gerektiğini dile getirdi.

Fırtına Tehlikesi

MEB Duyurdu: AÖL Sınavları İçin Geri Sayım Başladı! MEB Duyurdu: AÖL Sınavları İçin Geri Sayım Başladı!

Meteoroloji uzmanı, yoğun yağışlarla birlikte fırtına tehlikesinin de bulunduğuna dikkat çekti. Bu nedenle, olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD’ın uyarılarına kulak verilmesinin önemini yineledi.

Okullar Tatil Edildi

Bu uyarıların ardından Bartın ve Zonguldak’ta 1 Ekim 2024 Salı günü okulların tatil edildiği duyuruldu. Bu karar, öğrenci ve velilerin güvenliği için alınan bir önlem olarak değerlendiriliyor.

Prof. Dr. Orhan Şen, vatandaşları dikkatli olmaya çağırarak, yaşanabilecek olumsuz durumlar için önceden hazırlıklı olmalarının önemini bir kez daha hatırlattı. Aşırı hava koşulları, herkesin dikkat etmesi gereken bir durum olarak öne çıkıyor.