İş yeri sigortası, şirketlerin mutlaka değerlendirmesi gereken sigorta türleri arasında bulunur. İş yerinde yaşanabilecek yangın, deprem, su baskını gibi olumsuz durumlarda oluşabilecek maddi kayıpları güvence altına alan iş yeri sigortaları, şirketleri hırsızlık ve benzeri durumlara karşı da korur.

İş yeri sigortası, şirketlerin mutlaka değerlendirmesi gereken sigorta türleri arasında bulunur. İş yerinde yaşanabilecek yangın, deprem, su baskını gibi olumsuz durumlarda oluşabilecek maddi kayıpları güvence altına alan iş yeri sigortaları, şirketleri hırsızlık ve benzeri durumlara karşı da korur. İş yerinde bulunan demirbaşların, ofis gereçlerinin, makinelerin ve üretim cihazlarının korunmasını sağlayan iş yeri sigortaları, sigortalılara farklı kapsamlar ve teminatlar sunar. Bu sebeple de iş yeriniz için doğru sigorta seçeneğini tercih etmeniz son derece önemlidir.

İş Yeri Sigortası Nedir?

İş yeri sigortası, iş yerinin içerdiği tüm unsurlarla birlikte güvence altına alınmasını sağlayan özel bir sigorta türüdür. Her sektöre uygun olarak ayrı poliçe türleri hazırlanır ve iş yeri sigortalarının kapsamları, poliçe içeriğine göre değişiklik gösterir. İş yerleri için yapılacak sigortaların mevcut risklere ve koşullara göre belirlenmesinde yarar bulunur. Bu sayede şirketinizi en etkili şekilde koruyabilir ve farklı sebeplerden kaynaklanabilecek maddi kayıpları telafi edebilirsiniz.

İş Yeri Sigortasının Kapsamı

İş yeri sigortasının her sektöre faydalı olabilmesi için, çeşitli teminatlar sunan farklı seçenekler hazırlanır. Bu sebeple de iş yeri sahiplerinin en çok dikkat etmesi gereken noktaların başında sigorta kapsamı gelir. İş yeri eşya sigortası seçenekleri, ağırlıklı olarak iş yerindeki eşyaları ve demirbaşları güvence altına alır. Bu sigorta türlerinden yaptırdığınızda ofiste bulunan tüm eşyalar; oluşabilecek her türlü doğal afete, kazaya ve sabotaja karşı korunur. Daha geniş kapsamlı poliçeler ise iş yerinde muhafaza edilen nakit paraları ve emtiaları da garanti altına alır. Ek destekler sunan KOBİ sigortası türlerinde, uğradığınız kayıp telafi edilinceye kadar kullanabileceğiniz ikame ofis eşyaları da size sunulur.

Neden İş Yeri Sigortası Yaptırmalısınız?

İş yerleri, yüksek risk altında bulunan alanlardır. Çok sayıda kişinin girip çıktığı, çok sayıda makinenin çalıştığı ve ağırlıklı olarak merkezi noktalarda bulunan iş yerleri; hırsızlık, kaza, saldırı, sabotaj, toplumsal eylem gibi risklerle karşı karşıyadır. İş yerlerinde bilgisayar, yazıcı, iş makinesi, üretim bandı gibi maddi değeri yüksek çok sayıda araç gereç ve teknolojik cihaz bulunur. Bu cihazların herhangi bir şekilde zarar görmesi, iş yeri sahiplerini önemli bir maddi yükümlülükle karşı karşıya bırakır. İş yeri sigortaları, bu değerleri garanti altına alır ve olası zarar durumlarında kaybınızı telafi eder. Bu durum da size beklenmedik kazalar ve saldırılar sebebiyle önemli zararlar yaşamanızın önüne geçer.

Farklı Sektörler için İş Yeri Sigortası Seçenekleri

Farklı sektörler için hazırlanan iş yeri sigortaları, farklı kapsamlara sahiptir. Sektöre özel olarak belirlenen poliçelerde, risk altında bulunan maddi değerler ayrı ayrı belirlenir ve iş yeri sahiplerine özel avantajlar sunulur. Sektöre göre sigorta seçeneklerini aşağıda bulabilirsiniz.

Perakende Sektörü

Perakende sektörüne yönelik iş yeri sigortası seçenekleri, ağırlıklı olarak iş yerinde bulunan ve satışı yapılması planlanan malları ve emtiaları güvence altına alır. Bu sektöre yönelik sigortalar aynı zamanda iş yeri binasını ve alanlarını da teminat kapsamında değerlendirir.

Üretim ve Sanayi Sektörü

Üretim ve sanayi sektöründe hizmet veren şirketler, çok sayıda makine, cihaz ve üretim bandı kullanır. İş yeri sigortası sayesinde maddi değeri çok yüksek olan bu cihaz ve gereçleri her türlü tehlikeye karşı garanti altına almak mümkün olur.

Hizmet Sektörü

Hizmet sektörü için sigorta yaptıracak kişilerin şirkette bulunan emtiaları, iş için kullanılan malzemeleri ve mali değere sahip eşyaları koruma altına alan sigorta paketlerini tercih etmesi gerekir.

Tarım ve Gıda Sektörü

Tarım ve gıda sektörü için seçilecek poliçelerin, makinelerin ve cihazların yanı sıra ürünleri de güvence altına alması gerekir. Ayrıca tarım alanında faaliyet gösteren iş yerlerinin karşılaşabileceği sektöre özel sorunların da sigorta kapsamı içinde bulunması büyük fayda sağlar.

İş Yeri Sigortasının Avantajları

İş yeri sigortaları, iş yerinizde yaşanabilecek ve maddi kayıpla sonuçlanan her türlü olumsuzluğu kapsayarak size önemli bir avantaj sağlar. Yangın, patlama, su baskını, bina çökmesi, terör eylemi, saldırı, sabotaj, iş kazası gibi durumlarda yaşanabilecek maddi kayıpların telafi edillmesi, olası kriz anlarında doğabilecek mali yükümlülüklerinizi minimum seviyeye indirir. İş yeri eşya sigortası seçenekleri ise işinizde kullandığınız eşyaları korur. Makine kırılması, bilgisayar bozulması, cihaz çalınması gibi durumlarda size destek olan eşya sigortaları, kaybınızı hızlı ve avantajlı bir şekilde telafi ederek işlerinizi aksama yaşamadan sürdürebilmenizi sağlar.

En İyi Havalı Tabanca: ASG Steyr M9 A1 Havalı Tabanca En İyi Havalı Tabanca: ASG Steyr M9 A1 Havalı Tabanca

İş Yeri Sigortası Teminatları

İş yerleri için özel olarak hazırlanan poliçeler, farklı teminat türleri sunar. Sigorta yaptırırken teminatları ve bu teminatların koşullarını detaylı bir şekilde inceleyerek sizin için en doğru poliçe seçeneğini bulabilirsiniz. İş yeri sigortalarında mutlaka bulunması gereken teminat türleri ise bu şekildedir:

Yangın Teminatı

Yangın tehlikesi her işletmenin karşılaşabileceği bir risktir. Hem işletme içindeki çalışma koşulları hem de işletmenin bulunduğu konumdaki diğer şartlar nedeniyle her iş yeri, her an yangınla karşılaşabilir. Bu sebeple iş yeri sigortasının sağlaması gereken birinci teminat, yangın teminatıdır. Yangın aynı zamanda en büyük hasar veren afetler arasındadır. Büyük bir yangın, iş yerinizdeki tüm makineleri, emtiaları ve diğer değerli gereksinimlerinizi kullanılamaz hale getirebilir. Kapsamlı yangın teminatı sunan bir poliçe seçerek bu büyük riskten kolayca korunabilirsiniz.

Hırsızlık Teminatı

İş yerlerinin sıklıkla karşılaştığı bir diğer büyük risk ise hırsızlıktır. Özellikle çok fazla insan sirkülasyonuna sahip olan işletmeler, her an hırsızlıkla karşılaşabilir. Müşteri kılığında işletmeye gelen hırsızlar, fark edilmeden iş yerine ait değerli eşyaları, satışı yapılan ürünleri ya da kasadaki nakit paraları çalabilir. İş yerleri kapalıyken hırsızlar geniş kapsamlı soygunlar gerçekleştirebilir. İş yeri sigortanızı yaptırırken, hırsızlığın her türüne karşı teminat sağlamasına ve yüksek bir üst sınıra sahip olmasına dikkat etmeniz büyük önem taşır.

Doğal Afet Teminatı

Doğal afetler, iş yerleri için ciddi maddi kayıplar oluşturabilir. Deprem, su baskını, fırtına, yıldırım düşmesi gibi durumlar, iş yerlerini tamamen kullanılamaz hale getirebilir. Doğal afetler, iş yerinin fiziki alanlarıyla birlikte iş yerindeki makinelerinize, hammaddelerinize, ürünlerinize ve emtialarınıza da ciddi zararlar verebilir. Bu sebeple seçeceğiniz sigorta poliçesinin doğal afetler konusunda geniş bir kapsama sahip olması, sizi pek çok riske karşı korur. Doğal afetlerin yol açabileceği kayıplarınızı karşılayan sigorta poliçeleri, afetle karşılaşmanız durumunda işlerinizin çok ciddi zarar görmesinin hatta kimi durumlarda işsiz kalmanızın önüne geçebilir.

Makine Kırılması Teminatı

Yaptığı iş için özel bir makine kullanan herkes, makinelerin zarar görmesi riskiyle karşı karşıyadır. İmalathanelerde, tamirhanelerde, gıda sektöründe ve sanayide kullanılan makineler, iş yerlerinin bel kemiğidir. Cihazların zarar görmesi, iş yeri sahibini ciddi bir mali külfetle baş başa bırakabilir. Risklerden korunmak için makine kullanılan tüm iş yerlerinin makine kırılması teminatı sunan bir sigortaya sahip olması gerekir. Makine kırılması teminatı, iş makinelerinizin kaza ya da sabotaj sonucunda göreceği hasarı karşılar ve sizi beklenmedik maddi kayıplar yaşama riskinden korur.

İş Yeri Sigortasında Hasarsızlık İndirimi

İş yeri sigortası yaptırırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da hasarsızlık indirimidir. Hasarsızlık indirimi, sigorta teminatlarından faydalanmamanız durumunda sonraki poliçenizi indirimli şekilde satın alabilmenizi sağlar. Bu durum da sigorta ödemelerinizi düşürerek bütçenizi korur.

Siz de iş yerinizi, değerli makine ve eşyalarınızı güvence altına almak, her türlü riskten korumak isterseniz, size en uygun iş yeri sigortası seçeneklerini inceleyebilirsiniz.