Ülkemizde döviz krizinin devam ettiği şu günlerde doların 27 lirayı geçmesi ile birlikte iktidarın dolar planı olacağı açıklandı. Selçuk Gezer tarafından yapılan açıklamada “Akla gelmeyen bir plan” yapılıyor başlığı ile paylaşıldı.

Seçim Sonrası Dolar Uçtu Gitti!

Seçim sonrasında doların durmaması ile birlikte doların anlık olarak 27 liraya gelmesi iktidarın ne yapacağı noktasında sorular gelmesine neden oluyor.

İşletmenizin Verimliliğini Stok Takip Programı İle Artırın İşletmenizin Verimliliğini Stok Takip Programı İle Artırın

Merkez bankasının faiz artırması ile birlikte doların halen değer kazanması akıllarda soru işareti bıraktı. Doların seyrinin tam olarak ne olacağı noktasında ise Ekonomist Selçuk Gezer açıklamalar yaptı.

“Banka üzerinden dolar alanlar için yeni bir düzenleme geleceğe benziyor. Bu kapsamda ilk olarak döviz hesaplarına vergi gelebilir. Bu noktada da bu durumun birçok hatası olabilir. Bu hataya dair en yakın örneğimiz kredi kartı avansının kapatılması idi. Bu durumunda böyle bir hata yaratacağını düşünenler arasındayım. Bu durumdan hemen sonra kayıt dışı döviz alımlarını artırırsınız. Kayıt dışı döviz alımının da önüne geçilemeyeceği içi açık piyasada döviz kuru artabilir. Millet böyle bir durum karşısında direkt olarak bankalardan parasını çeker. Parasını yastık altına gömmeye başlayacağı için piyasa ile birlikte banka arasında makasta açılacaktır.” Diye açıklama yaptı.

Bu açıklamalara istinaden döviz kuruna dair düzenlemeler gelecek mi? Sorusu vatandaşlar tarafından sosyal medyada çok sık belirtilmeye başlandı.