Çiftler yaşadıkları ilişkilerde zaman zaman sorunlarla karşılaşıyor. Bu sorunların nedenleri arasında ise iki insanın hayat görüşleri, istekleri, hayalleri veya önceliklerinin farklılık göstermesi oluyor.

Ayrıca daha önce tek başına karar alan ve hayatını yaşayan insanların çift kişilik kararlar almak zorunda olması problemlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. İlişkinin devam etmesi içinse çözüm yollarının bulunması gerekiyor.

İlişki sorunlar çiftlerin çabaları ile bazı durumlarda çözülerek ilişkinin devam etmesi sağlanıyor. Ancak bazı durumlarda ise tarafların kavga etmesi, ayrılması veya boşanması gibi sonuçlar doğuruyor.

İlişkide Birbirini Anlamama Problemleri Ve Çözümleri

Sağlıklı bir ilişkinin yolu çiftlerin birbirini anlamasından geçiyor. Düşünceleri veya beklentileri anlaşılmayan bir birey mutsuz olacağı için partnerinin de mutsuz olmasını sağlıyor. Çiftlerin birbirini anlama konusunda eksiklik yaşamaları problemlerin ortaya çıkmasını sağlıyor.

İlişkilerde ortaya çıkan problemlerin kaynağı çiftlerin birbirini anlayamaması oluyor. Bu nedenle problemin çözümü birbirini anlamaktan geçiyor. Ancak bu aşamada pek çok çiftin zorluk yaşadığını ve ilişkilerini kurtaramadıkları görülüyor.

Birbirini anlama konusunda eksiklik yaşayan kişilerin ise iyi bir ilişki için çözüm yolları araması gerekiyor. Böylelikle sağlıklı ve uzun ömürlü bir ilişki yürütülebiliyor. Anlaşılmak için çiftlerin kullanabileceği en önemli çözüm yolu iletişim kurmak oluyor. Ancak iletişim konusunda da sorunları olan çiftlerin psikolog tavsiyesi ile ilişki problemlerinden kurtulmaları mümkün olur.

Çift Ve İlişki Terapisi

Çiftlerin iletişim sorunlarını ve problemlerini çözmek amacıyla aldıkları psikoterapiye çift terapisi denir. Uzman psikologlar tarafından alınan bu terapi sayesinde çiftlere yaşadıkları problemleri çözmeleri için gerekli öneriler veriliyor.

Aracın motoruna giren yılanı itfaiye çıkardı Aracın motoruna giren yılanı itfaiye çıkardı

Bu önerilerin uygulanması sayesinde çiftlerin birbirlerini daha iyi anlamaları, çözüm üretmeleri, iletişim kurmaları ve birbirlerine güven duymaları sağlanıyor. Evli, nişanlı ya da sevgili durumunda olan kişilerin birlikte katıldıkları psikoterapi ilişki terapisi olarak da anılıyor. Bu terapinin temel amacı daha sağlıklı ilişkilerin yaşanması ve problemlerin iletişimle çözülmesi oluyor.

Çift terapisinin başarılı sonuçlar vermesi için iki tarafın birlikte terapiye katılması gerekiyor. Psikolog eşliğinde yapılan bu terapide tarafların isteklerini veya partnerinden şikayetlerini dinlemek mümkün oluyor.

Böylelikle psikoloğun taraflara önerileri ile seans tamamlanmış oluyor. İlişki problemlerinin çözülmesini amaçlayan bu psikoterapi başlamadan önce iki taraf ayrı ayrı dinleniyor. Böylelikle istekler ve şikayetler dinlenerek çift terapiye alınıyor.

İlişki Sorunlarının Çözümünde Uzman Desteği

Nişanlı, evli veya sevgili durumundaki çiftlerin ilişki problemleri ilişki uzmanı ve psikolog desteğiyle çözülüyor. Ancak bunun için önce sorunun bilinmesi ve sorunun çözümünün istenmesi gerekiyor.

Uzman psikolog desteğiyle çözülebilecek ilişki problemlerini ise şunlar oluşturuyor;

  • Cinsellik
  • Güven eksikliği
  • İletişim eksikliği
  • Evlilikte sadakat
  • Aile bütçesi yönetimi
  • Sorumluluk almamak
  • Çocuk yetiştirme
  • Alkol bağımlılığı
  • Ruh sağlığı sorunları
  • Yas durumu
  • Özgüven eksikliği
  • İş bulamama
  • Aile ve akraba müdahaleleri
  • İş paylaşımı
  • Fiziksel şiddet

Bu problemlerin çözümü için çiftlerin online terapi almaları mümkün oluyor. Bu terapiye çiftler aynı cihazla katılabilecekleri gibi ayrı bir cihazla ve farklı bir mekanda da katılabiliyor. Böylelikle psikoloğun eşliğinde online seans yapılarak çiftlerin birbirlerini anlamaya çalışmaları sağlanıyor.

Web Sitesi Ve Mobil Uygulama Üzerinden Online Terapi

İnsanlara online terapi imkan sunan Terapi Koltuğu evli, nişanlı ve sevgili çiftlere hitap ediyor. İlişkilerinde problem yaşayan kişiler Terapi Koltuğu’nun sunduğu online psikolog hizmeti sayesinde problemleriyle başa çıkma, çözme veya mücadele etme gücü buluyor. Böylelikle yaşanan sorunların insanlara daha az etkilemesi sağlanıyor.

Çift terapisine başvurmak isteyen kişiler Terapi Koltuğu mobil ve web adresini kullanabiliyor. Kayıt ve giriş işlemleri gerçekleştikten sonra terapi için uzman psikoloğun belirlenmesi sağlanıyor.

Böylelikle çift olarak belirlenen zamanda terapiye geçilerek seans tamamlanıyor. Mobil uygulama kullanarak çift terapisi almak isteyen kişiler Google Play, App Store ve APK indirme yapabiliyor. Terapi Koltuğu Psikolog&Diyet uygulaması indirildikten sonra kayıt işlemleri yapılarak uygulamanın kullanımına başlanıyor.

İlişki terapisti ile görüşmek için Terapi Koltuğu web sitesi de kullanabiliyor. Sitenin kullanılabilmesi için terapikoltuğu.app adresine girmek gerekiyor. Sayfaya girildikten sonra Kayıt Ol butonuna basılarak kayıt işlemi gerçekleşiyor.

Kayıt işlemi için kişilerin telefon numaralarını girerek doğrulama yapmaları gerekiyor. Doğrulama yapıldıktan sonra kayıt tamamlanarak uzman psikologlarla görüşme yapılmaya başlanıyor.

Ücretsiz Bilgi Alınabilir

İlişki problemleri için online terapi almak isteyen kişiler Terapi Koltuğu’ndan ön bilgi alabiliyor. Ön bilgi almak ise ücretsiz mesajlaşma ile mümkün oluyor. Bilgi almak isteyen kişiler web sitesi üzerinden Whatsapp’la iletişime geç butonuna tıklayarak mesajlarını iletip bilgi alabiliyor.

Terapi Koltuğu uygulamasını kullanan kişiler de ücretsiz olarak mesaj yazıp cevap alabiliyor. Böylelikle kişiler aldıkları ön bilgi doğrultusunda seanslara katılım işlemini tamamlıyor.

Yüksek Lisanslı Psikologlarla Çalışıyor

Terapi Koltuğu yüksek klinik psikologlar ile çalışıyor. Güncel olarak onlarca uzmana sahip olan platformda yeni psikolog başvuruları da dikkate alınıyor. Yapılan başvurular değerlendirmeye alınırken adayların yüksek lisans diplomalarının kontrol edilmesini sağlıyor.

Başvuru sahibi klinik psikologların yüksek lisans diplomalarının kontrolü e-devlet üzerinden yapılıyor. Yapılan kontrolde diplomanın olduğu kanıtlanırsa platform bünyesine katılım sağlanıyor. Ayrıca başvuru sahibi psikologların online terapi üzerine deneyimli olması tercih ediliyor.

Yüksek Müşteri Memnuniyeti Oranları

Terapi Koltuğu açıldığı ilk günden beri danışan memnuniyetine büyük önem veriyor. Bunu sağlamak içinse terapi alanları, uzmanları ve güncel uygulaması ile çalışıyor. Ayrıca ücretsiz olarak sunduğu mesajlaşma hizmeti sayesinde kişilerin psikoterapi alanında merak ettikleri konularda ön bilgi almasını sağlıyor.

Psikoterapi konularında uzman olan psikologlarla çalışarak online terapi sağlayan Terapi Koltuğu %99 müşteri memnuniyetini bulunduruyor. Bu sonucu ise yaptığı anketler ve müşteri geri dönüşleri ile elde ediyor. Yüksek memnuniyeti devam ettirmek amacıyla da taleplere cevap vermeye ve online psikoterapi konularında iyileştirmeler yapmaya devam ediyor.

Yüksek Tavsiye Edilme Skoru

Müşterilerin aldıkları hizmetten memnuniyetini ve başka insanlara hizmeti tavsiye etme durumunu NPS skoru belirliyor. Bu nedenle Terapi Koltuğu belirli aralıklarla nps skoru incelemesi yapıyor. Bu incelemeler sonucunda da Terapi Koltuğu’nun NPS skoru 95 olarak görülüyor. Bu skor birçok global girişimin elde ettiği NPS skorunun çok üzerinde. Bu sonucun daha da yükselmesini sağlama amaçlı yenilik ve çalışmaları da yapıyor.

Türkiye’de En Çok Beğenilen Online Terapi Platformu

Mobil uygulama ve web sitesi üzerinde çiftlere online terapi seansı veren Terapi Koltuğu ülkenin en çok sevilen platformu olarak dikkat çekiyor. Bunda platformda onlarca kayıtlı psikologun bulunması, seans konularının değişmesi ve verimli terapinin sağlanması etkili oluyor. Yapılan binlerce görüşme sonucunda %99’luk müşteri memnuniyet oranı, Terapi Koltuğu’nun en sevilen online terapi platformu olduğunu gösteriyor.

Terapi Koltuğu’nun tavsiye edilmesinde hizmetin kaliteli olması ve seans ödemelerinin güvenli şekilde yapılması etkili oluyor. Bunun dışında müşteriler tarafından yapılan geri dönüşlerin değerlendirilmesi ve platformun geliştirilmesi tavsiye edilmesini sağlıyor. Buna ek olarak 67 bin üzerinde danışan tarafından platformun kullanılması insanların Terapi Koltuğu’nu tercih etmesini sağlıyor.

Terapi Koltuğu’nun sevilmesi ve tavsiye edilmesinde psikoterapi konularının geniş olması etkili oluyor. Yalnızca çiftler için değil çocuklar ve bireyler için de terapi sağlaması insanların tercih etmesini kolaylaştırıyor. Üstelik her terapinin süresi ve içeriği değişiyor.

Deneme İndirimli Online Terapi Fırsatı

İlişki problemlerini çözmek isteyen kişiler Terapi Koltuğu ile çalışmaya başlayabiliyor. İlk defa online terapi alacak kişiler için Terapi Koltuğu tarafından deneme imkanı sunuluyor.

Online terapi denemek isteyen kişiler platformdan %30 indirim alabiliyor. Bu indirimden yararlanmak içinse RT7M kodu kullanılabiliyor. Bu kodla indirimden yararlanmak için Terapi Koltuğu kaydının oluşturulması ve giriş yapılarak seansın alınması gerekiyor.

Deneme için %30 indirimin dışında platforma kayıt olan kişilerin kayıt işlemi sayesinde %20 indirim alma imkanı da bulunuyor. Böylelikle alınacak ilk seansın daha avantajlı fiyatta olması mümkün oluyor. Bunlara ek olarak tercih edilen klinik psikoloğa bağlı olarak da seans ücretleri değişiyor.

Editör: Ozge Ozkan