En İyi Havalı Tabanca: ASG Steyr M9 A1 Havalı Tabanca En İyi Havalı Tabanca: ASG Steyr M9 A1 Havalı Tabanca

Günümüz dünyası değişiyor ve her gün yenilikler hayatımızda meydana gelebiliyor. Günümüzün en büyük teknolojilerinden birisi de 3 boyutlu yazıcılardır. Bu yazıcılar genel anlamda modellemeye ilgi duyan herkesin ilgisini çekmektedir. 3 boyutlu yazıcıların çalışma prensibi ise oldukça basittir. Bir filament veya plastik bir parçanın eritilmesi yöntemi sayesinde nozzle denilen uç kısımdan parça oluşturulmaya başlanır. 3 boyutlu yazıcıları kullanabilmek için tasarımcı olmaya gerek yoktur. Çünkü internette birçok hazır modeli de bulabilirsiniz. Bununla birlikte kendi tasarımlarınızı oluşturabilmek için 3 boyutlu tasarım programlarına hâkim olmanız gerekir. Yazıcılar özellikle başlık kısmı yaz aylarında sıcaklıktan dolayı şişebilir, yazıcının farklı yerlerinde bozulmalar meydana gelebilir. Bu durumda internetten 3d yazıcı yedek parça ararız. Hobi Mekatronik bizlere bu anlamda önemli hizmetler vermektedir.

Arduino Nedir? Ne Amaç İçin Kullanılır?

Günümüzün veya geleceğin en önemli meslekleri arasında programcılık ve elektronik gibi alanlar gelmektedir. Arduino basit bir dille anlatmak gerekirse basit programlama yapabileceğiniz araçlardandır. Bilgisayarların nasıl anakartı bulunuyorsa elektronik sistemlerinde Arduino olması gerekir. Arduino ile basit projeler yapılabilir, kendimizi yazılım, elektronik veya mekatronik alanında geliştirebiliriz. Arduino ile basit mekanizmalar tasarlayabilir, robot kol gibi sistemler üretebiliriz. Yapacağımız elektronik veya BMS devresi için ise internetten yardım alabiliriz.

Arduino Paketleri Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Arduino paketleri başlangıç seviyesinden başlar ve daha farklı boyutlara gidebilir. Başlangıç seviyesinde bulunuyorsanız veya daha önce Arduino ile herhangi bir şekilde bir alakanız olmadıysa en basit paketlerden başlamanız tavsiye edilir. Başlangıç paketinde Arduino anakartı, basit led ışıkları, dişi- erkek elektronik kabloları mevcut olacaktır. Bu parçalar ile basit bir led devresi tasarlayabilir ve led ışıkların yanmasını sağlayabilirsiniz. Daha gelişmiş Arduino paketlerinde Servo motorlar kullanarak basit mekanizmalar tasarlayabilir, robot kol üretimi dahi yapabilirsiniz. Seçeceğiniz Arduino parçaları tamamen sizlerin ilgisine kalmıştır. Bu anlamda yapacağınız seçimlerden pişman olmamak için en basitten başlamanız tavsiye edilir. Eğer ki yeteneğinizin ve ilginizin devam ettiğini düşünürseniz daha karışık projelere veya tasarımlara geçebilirsiniz.

3 Boyutlu Yazıcı Avantajları Nelerdir?

3 Boyutlu yazıcılar ile her türlü tasarımları hayata geçirebiliriz. Basit bir telefon tutacağından, çay altlığına, sinema filmi karakterlerine kadar her türlü modeli baskı şeklinde alabiliriz. 3 boyutlu yazıcılar temel anlamda filament malzemesini kullanırlar. Bu malzemeler genellikle plastiklerden oluşur. Plastik malzemeler sert veya hafif şeklinde olabilir. Genellikle dayanımın gerektirdiği parçalarda sert plastik malzemelerden çıktı almak gerekebilir. 3 Boyutlu yazıcılardan parça tasarlayarak bunları satışa sunabilir, basit projeler yaparak bunları öz geçmişinize ekleyebilirsiniz.

3D Yazıcı Filament Nereden Alınır?

3 Boyutlu yazıcılardan çıktı aldıkça filament azalır. Azalan filamentin yerine ise yenisini eklemek gerekir. İnternetten pla filament siparişi verebileceğimiz belirli başlı web siteleri mevcuttur. Örneğin https://www.hobimekatronik.com/ filament siparişi verebileceğiniz web sitelerinin başında gelir.