MGM son tahminlerine ilişkin verilerini duyurdu. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya hesabından Marmara, Batı Karadeniz ve Ege bölgeleri için kritik uyarılarda bulundu. Yeni haftanın başlamasıyla birlikte sıcaklıkların bu bölgelerde 7-8 derece dolaylarında düşüş yaşanacağını açıklayan Şen, İstanbulluları da pazar ve pazartesi günü için uyardı.

"ÖNEMLİ YAĞIŞLAR GELİYOR"

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki haftada birçok ilimize yoğunlaştı. Şen'in sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar: Bugün yurtta yağış yok. Sıcaklıklar ortalamanın üstünde. Sabah, Marmara ve Karadeniz'in iç kesimlerinde sis var. İstanbul 29, Edirne 32, Mugla 33, İzmir 30, Adana 35, Antalya 32, Ankara 27, Trabzon 25, Erzurum 22, Antep 33. Yaz havasına devam hafta sonu 1-2 derece daha artar.

Cebinizi Düşünen Alışveriş: Trendyol İndirim Kodları Nasıl Bulunur? Cebinizi Düşünen Alışveriş: Trendyol İndirim Kodları Nasıl Bulunur?

Pazartesi Marmara'ya önemli yağış geliyor sıcaklık 7-8 derece birden düşecek. İstanbul Trakya Yalova Balıkesir Bursa Çanakkale de su baskınları ve taşkınlar olabilir. Yağış anında fırtına karada ve denizde zarara yol açabilir.Marmara ve İstanbul'da bu pazar ve pazartesi 2 günde yazı ve kışı birlikte yaşayacağız. Pazar günü denize girin, Pazartesi günü kışlıkları çıkartın, montunuzu giyin. Marmara'da bazı şehirlerde Pazar-Pazartesi arasındaki sıcaklık farkı 12-13 dereceye ulaşabilir. Pazartesi günü Batı Karadeniz ve Ege bölgelerinde de sıcaklık düşüşleri 7-8 dereceye ulaşacak. Bu bölgelerde sağanak yağışlar var. Bu haftaki sıcak havanın ardından böyle bir durumun olacağını daha önce tahmin etmiştik umarı etkili olmaz.