İstanbul, istisnasız herkesin mutlaka gezmesi gereken kentlerin başında geliyor. Özellikle tarihi yerleri ile ön plana çıkan bu kentte gezilmeye değer yer sayısının bir hayli fazla olduğunu belirtmeliyiz. Özellikle daha önce mega kenti gezmemiş olanlar için eşsiz bir gezi listesi hazırladık. Hemen bu listeye göz atabilir ve en uygun İstanbul otelleri araştırması yaparak otel tercihinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sonrasında yolculuk için hazırlıklara başlayın.

Ayasofya

İstanbul’da görülmeye değer yerlerin başında Ayasofya geliyor. Bizans döneminde, 537 yılında inşa edildiği bilinen Ayasofya muhteşem mimarisi ile görenleri kendine hayran bırakan tarihi yapılardan biridir. Artık İstanbul ile özdeşleşmiş olan Ayasofya, 1453 yılında yani fetih sonrasında camiye dönüştürüldü. Günümüzde her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam ediyor ve sizin de mutlaka görmeniz gereken yapılar arasında bulunuyor. Kısacası İstanbul gezisi Ayasofya olmadan yarım kalır.

Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı, bildiğiniz gibi Osmanlı İmparatorluğu'nun yönetim merkezidir. 15. Yüzyılda inşa edilen Topkapı Sarayı, heybeti ve özellikle de odalarıyla sizi yüzyıllar öncesine götürecek. Üstelik sarayı gezerken Sultanın kılıcı ve Topkapı Kılıcı gibi son derece önemli olan çok sayıda eseri görme şansını da elde edebilirsiniz. Has bahçe gibi bahçe alanlarının da ziyarete açık olduğunu ekleyelim ve sizi eşsiz bir gezi keyfinin beklediğini belirtelim. Topkapı Sarayı da turistlerin adeta akın ettiği yerler arasında bulunuyor.

Sultanahmet Cami

İç kısmında bulunan mavi çiniler nedeniyle Mavi Cami adıyla da anılan Sultanahmet Cami 1609-1616 yılları arasında inşa edildi. Kentin en önemli sembollerinden biri olan bu cami de ziyaretçilere kapılarını açık tutuyor. Çini süslemeler ise camide en çok dikkat çeken detaylardan biri oluyor. Caminin 6 minaresi var ve minarelerin de büyük bir ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Akşam saatlerinde eşsiz bir ışıklandırma çalışması yapılıyor. Gezi listenize rahatlıkla ekleyebileceğiniz yerlerden biridir.

Kapalıçarşı

Kapalıçarşı, yerli ve yabancı turistlerin hem alışveriş yapmak hem de gezmek için rotalarını çevirdikleri yerlerden biridir. Bu çarşıyı eşsiz kılan unsur ise 15. yüzyıldan bu yana faaliyet gösteriyor olmasıdır. Aynı zamanda dünyanın en büyük kapalı pazarlarından biri olma özelliği de taşıyor ve sadece bu yönüyle bile turistlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. İçerisinde 4 binden fazla dükkân olan Kapalıçarşı sadece gezmek için de sıklıkla tercih ediliyor. Kapalıçarşı başlı başına bambaşka bir dünya olduğundan gezmek için bir tam gününüzü ayırabilirsiniz.

Galata Kulesi

Cenevizliler tarafından 14. Yüzyılda inşa edilen Galata Kulesi İstanbul’da en çok ziyaret edilen yerlerden biridir ve panoramik manzarasıyla sizi de etkilemeyi başaracaktır. Kulenin yüksekliği 66 metre ve tırmandığınızda sizi harika bir atmosfer karşılayacak. Kule, tarihi bir yer olmaktan daha fazlasını sunuyor. Bu nedenle İstanbul’a gidenler mutlaka Galata Kulesi’ni de ziyaret ederler, siz de gezi listenize ekleyebilirsiniz.

Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı, İstanbul gezilerinin uğrak noktalarından biridir. Barok ile rokoko mimari stillerini yansıtan bu saray Osmanlı mimarisinin modernleşmeye başladığı dönemleri yansıtır. İç mekanlarının son derece ihtişamlı olduğunu eklemek gerekir. Aynı zamanda bahçeleri de gezilebiliyor ve bahçeleri sizi bir masal diyarında hissettirebilir. Atatürk’ün son dönemlerini geçirdiği yer olmasıyla da anlam taşır. Dolmabahçe Sarayı, görmek isteyebileceğiniz yerlerden biri olduğu için listemizde yer alıyor.

Çamlıca Tepesi

Eğer kenti gezerken biraz da şehri kuşbakışı izlemek isterseniz Çamlıca Tepesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Çamlıca Tepesi şehrin en güzel manzaralarını görmenizi sağlayacak. Aynı zamanda doğa ile baş başa zaman geçirme imkanını da elde edebilirsiniz. Genellikle gün batımında gezmek için tercih edilen bir yer olduğunu belirtelim.

Kız Kulesi

Boğaz’ın ortasında yer alan ve hakkında sayısız efsane bulunan Kız Kulesi de listemize girmeye hak kazanıyor. Kentin simgelerinden biri olmasıyla birlikte harika manzaralar sunuyor olması da Kız Kulesi’ni özel kılıyor. Birbirinden güzel fotoğraflar çekmek için de rotanızı bu bölgeye çevirebilirsiniz.

Kabinbox: 17 Yıllık Tecrübe ile Akustik Kabin Çözümleri Kabinbox: 17 Yıllık Tecrübe ile Akustik Kabin Çözümleri

İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı

İstanbul’un kozmopolit yapısına tanıklık etmek isterseniz taksim meydanı ve İstiklal Caddesi’ni de gezmelisiniz. Kültürel ve sanatsal etkinliklere de ev sahipliği yapan Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi, kentin dinamik ruhunu net bir biçimde hissetmenizi sağlayacaktır.  Gezilecek pek çok farklı yer olduğunu unutmayın ve otelde yerinizi ayırtın. Bu arada Otelz.com adresine tıklayabilirsiniz, uygun fiyatlı oteller burada listeleniyor ve sizin uzun bir araştırma yapmanıza gerek kalmıyor.