Karadeniz'in bu yıl bol miktarda hamsi üretmesi, balık fiyatlarını olumlu bir şekilde etkiliyor. Samsun'da sezonun başlangıcında kilosu 120 TL olan hamsi, şu anda 50 TL'ye kadar düştü. Palamudun eksik olduğu bu yılda, hamsi avının bol olmasıyla birlikte istavrit, barbun, mezgit gibi diğer balık türleri de balıkçıları memnun ediyor. Hamsinin bollaşması, fiyatların düşmesine neden oluyor ve vatandaşlar uygun fiyatlı ve lezzetli balıkla sofralarını süslüyor.

1250732-yagli-hamsi-tezgahtaki-yerini-aldi-5e425ec7724b9

Balık satıcıları, hamsinin kilosunun 50 TL'ye düştüğünü belirtirken, vatandaşlar da balık almanın maliyet açısından daha cazip olduğunu ifade ediyor. Balık satıcısı Onurcan Köse, "Hamsinin kilosunu ilk günlerde 120 TL'den satıyorduk. Şu anda ise 50 liradan satıyoruz. Lezzeti güzel olan hamsiye vatandaş yoğun ilgi gösteriyor. Her gün ne kadar hamsi geliyorsa hepsi tükeniyor. Bu yıl da hamsi yılı olacak" dedi.

Vatandaşlar, balık fiyatlarının uygun olduğunu ve diğer protein ürünlerine göre tercih ettiklerini belirtirken, hamsinin daha da yağlanıp boylanması için soğuk hava şartlarının olması gerektiğini vurguluyor.