Konya’da Endişelendiren Deprem! Konya’da Endişelendiren Deprem!

Zehra Ceylan kızını yeniden kazanmak için umut dolu çabasını Karamandan.com’a anlattı.

Ancak Ceylan, kızını geri almak için yıllardır süren mücadelesini sürdürüyor. Yaşamı boyunca birçok zorlukla karşılaşan Ceylan, kızına kavuşabilmek için tüm yasal yolları deniyor.

Henüz 8 yaşındayken annesini kaybeden Zehra Ceylan, üvey annesi tarafından büyütüldü. İlk evliliğinden iki çocuk sahibi olan Ceylan, eşinin alkol bağımlılığı ve şiddeti nedeniyle evliliğini bitirmek zorunda kaldı. Çocuklarını babalarına bırakmak zorunda kalan Ceylan, bu süreçte ikinci evliliğini yaptı ve bu evlilikten bir kızı dünyaya geldi. Ancak ikinci eşi de ağır bir hastalık geçirip yatağa bağımlı hale gelince, Zehra Ceylan bu sefer de kızını kaybetme tehlikesiyle karşılaştı.

Aslen Bursalı olan Ceylan, ikinci evliliğinden olan küçük kızı H.K.’yı, maddi imkansızlıklar ve eşinin sağlık sorunları nedeniyle Adana’da bulunan Sevgi Evi’ne yerleştirdi. Haftalık olarak kızını ziyaret eden anne, bir süre sonra kızını geri aldı. Ancak sorunlar bitmeyince, kızını tekrar Sevgi Evi’ne vermek zorunda kaldı. Bu kez işler beklediği gibi gitmedi ve küçük H.K. koruyucu bir aileye verildi. O günden sonra anne ve kızı bir daha görüşemediler.

Dilekçe Reddedildi

Zehra Ceylan, Karaman’a yerleşerek üçüncü evliliğini Ahmet Ceylan ile yaptı. Bu süreçte kızına kavuşma çabalarından vazgeçmeyen Ceylan, birçok kez Sevgi Evi’ne gitse de eli boş döndü. Maddi durumu düzelen aile, kızlarını geri almak için Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne dilekçe yazdı ancak olumsuz bir yanıt aldı. Şansını Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde deneyen Ceylan, bu kez “iletişim kopukluğu” gerekçesiyle taleplerinin reddedildiğini öğrendi.

Anne Zehra Ceylan’ın Feryadı: “İletişim Kopukluğu Yok!”

Zehra Ceylan, kararın doğru olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Ben kızımla iletişimi asla koparmadım. Defalarca gidip kızımı görmek istediğimi söyledim ama içeri alınmadım. Bir kez pencereden bakayım dedim, onu bile kabul etmediler. Dilekçem, kızımı hiç görmeye gitmediğim gerekçesiyle reddedildi. Bu doğru değil, defalarca gitmeme rağmen beni hep geri çevirdiler.”

Ahmet Ceylan: "Eşim İçin Her Yolu Deneyeceğim"

Ahmet Ceylan ise, eşinin yaşadığı zorlukların kendisini derinden etkilediğini belirterek şu açıklamayı yaptı: "Zehra Hanım’ın geçmişte yaşadığı acıları unutturmak için elimden geleni yapıyorum. Ancak geceleri onun bu acılarla nasıl başa çıktığını fark ediyorum. Amacımız, ikinci eşinden olan kızını geri almak. Maddi sıkıntımız yok, dört çocuğumu üniversiteden mezun ettim. Zehra Hanım’dan olan çocuğumu da en iyi şekilde yetiştirebilirim. Gerekirse insan hakları örgütlerine başvuracağım, devletimizin bu duruma çözüm bulacağına inanıyorum.”

Tek İstekleri Kızlarına Kavuşmak

Zehra ve Ahmet Ceylan çifti, kızlarına kavuşabilmek için her türlü yasal yola başvurdu. Üç yıldır kızlarını görmeyen çaresiz çift, küçük H.K.'yı tekrar yanlarına alabilmek için umutla bekliyor.