Karın bölgesindeki deri oldukça esnektir. Bu nedenle kilo alma ya da hamile kalma gibi durumlarda bu deri ileri derecede esnemektedir. Doğum yapıldıktan ya da yüksek kilolardan düşüldükten sonra bu deri sarkmaktadır. Bu gibi bir durumda karın germe ameliyatı ile sarkan deri kolay bir şekilde alınmaktadır.

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasty) Nedir?

Karın germe ameliyatı ile karın bölgesindeki fazlalık yağlar ve fazlalık deriler alınmaktadır. Bu işlem ile sarkan derilerin ve yağların alınması ile şekil bozuklukların oluşması engellenmektedir. Özellikle doğum sonrasındaki oluşan sarkmalar için birçok kadın karın germe ameliyatına başvurmaktadır.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Kimlere Uygulanır?

İşlem için ilk olarak genel bir muayene yapılmaktadır. Muayene sırasında bölgeden alınacak olan fazlalık yağlar ve deriler belirlenecektir. Ardından karın germe ameliyatı için alt karın bölgesinden leğen kemiklerine doğru uzanan bir kesik açılacaktır ve buradan fazlalık olarak belirlenenler alınacaktır. Ardından estetik bir dikiş ile kesikler kapatılacaktır.

Bu işlem genel olarak karın bölgesinde fazlalık derisi ve yağlanması olan kişiler için uygundur. Hekiminiz detaylı bir muayene ile işlem için uygun olup olmadığınıza karar verecektir.

Karın Germe Ameliyatı İyileşme Süreci

Ameliyat sonrasında iyileşme süreciniz için hekiminiz size bazı ilaçlar verecektir ve dikkat etmeniz gerekenler ile ilgili sizi bilgilendirecektir. Yapılan karın germe ameliyatı sonrasında iyileşme sürecinizin iyi geçmesi için hekiminizin dediklerini dikkate almalı ve ilaçlarınızı düzenli olarak kullanmalısınız.

Belirli bir süre boyunca ters hareketler yapmaktan ve ağır kaldırmaktan kaçınmalısınız. Karnınıza takmanız için size bir korse verilecektir. Bu korseyi düzenli olarak kullanmalısınız. Bu şekilde kolay ve sağlıklı bir iyileşme süreci geçirebilirsiniz.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Karın germe ameliyatı için bir fiyat araştırması yaptığınız zaman birçok seçenek ile karşılaşabilirsiniz. İlk olarak hekim seçiminiz karın germe ameliyatı fiyatları için etkili olacaktır. Bu nedenle hekim seçiminize dikkat etmelisiniz.

Fiyatlar için etkili olan bir diğer durumda ameliyatın hangi yöntemler ile yapılacağıdır. Ameliyat sırasında yapılacak işlemlere göre karın germe ameliyatı fiyatları değişiklik gösterecektir.

Fiyatlar için genel bir araştırma yapmak sizin için daha sağlıklı olacaktır. Seçeceğiniz hekim seçimine ve diğer durumlara göre karın germe ameliyatı fiyatları değişiklik gösterecektir. Bu nedenle fiyatlandırmalar açısından bilgi sahibi olmalısınız.

Bişektomi Nedir?

Gölgelenmiş olan yüz hatlarının daha belirgin hale gelmesi için uygulanan bişektomi, yanak bölgesine uygulanan bir işlemdir. Yapılacak bişektomi işlemi ile yüz hatlarını şekillendirmek için yanaklarda müdahale edilmektedir. Bu şekilde isteyen herkes bişektomi yaptırabilmektedir.

Şişli'de Profesyonel Sanal Ofis Kiralayın Şişli'de Profesyonel Sanal Ofis Kiralayın

Bişektomi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bişektomi için bir hekime başvurduğunuz zaman ilk olarak size detaylı bir muayene yapılacaktır. Muayene ile nasıl bir yol izleneceğine karar verilecektir. Ardından alınacak olan yağ oranı belirlendikten sonra işleme başlanacaktır.

Yanak içerisinden açılan küçük bir kesik ile fazlalık olarak belirlenen yağlar alınacaktır. Bu şekilde bişektomi işlemi gerçekleşmiş olacaktır. İşlem sonrasında ağız temizliğinize dikkat etmelisiniz ve ilaçlarınızı düzenli olarak kullanmalısınız.

Bişektomi Kimlere Yapılır?

Bişektomi 25 yaş üzeri olan herkese yapılabilecek bir işlemdir. Genel olarak 25 yaş üzeri olan herkes bişektomi yaptırabilir. Yüz hatlarının gelişimi 25 yaşına kadar devam ettiği için genel olarak bu yaş sınırı uygulanmaktadır.

Bişektomi Operasyonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bişektomi işlemi yaptırmadan önce hekiminiz size bilmeniz gereken her şeyi anlatacaktır. Yapılacak olan bişektomi işleminden önce hekiminiz sizi detaylı bir muayene edecektir ve bu sırada işlemin nasıl yapılacağını size anlatacaktır.