Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen, “Sporculara saha içi, saha dışı, davranış ve futbol eğitimi. Futbolda antrenör istihdamı ve çözüm önerileri” adlı seminere Antrenör Aziz Akgün, Doç. Dr. Muazzez Şaşmaz Ataçocuğu, Prof. Dr. Mehmet Mustafa Yorulmazlar ve Teknik Direktör Giray Bulak katıldı. Sporcuların yanı sıra amatör kulüp yöneticileri ve antrenörlerin de izlediği seminer yaklaşık 2 saat sürdü.

Küçükçekmece'de Metrobüs Kazası: 1 Ölü, 38 Yaralı Küçükçekmece'de Metrobüs Kazası: 1 Ölü, 38 Yaralı

Seminerde ilk konuşmayı Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Muazzez Şaşmaz Ataçocuğu gerçekleştirdi. Konuşmasında özetle antrenörlerin çalışma koşulları, yapılan düzenlemeler, hukuki şartlar, lisanlar, ücretler ve istihdam düzenlemeleri gibi pek çok detayı anlatan Doç Dr. Ataçococuğu’nun ardından mikrofonu Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Mustafa Yorulmazlar aldı. Aynı zamanda Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İstanbul Şube Başkanı olan Prof. Dr. Yorulmazlar konuşmasında. TÜFAD’ın antrenörlere yönelik çalışmalarını anlatarak amatör kulüplere destek verilmesi gerektiğini aktardı. Seminerde daha sonra Teknik Direktör Giray Bulak söz alarak çalıştırdığı pek çok takım ve futbol hayatından ilginç anları paylaşarak genç sporculara tavsiyelerde bulundu. Lisans süreçlerini ve futbolun geldiği son nokta ile ilgili fikirlerini de paylaşan Bulak’ın ardından antrenör Aziz Akgün söz aldı. Antrenörlerin aynı zamanda eğitimci olduklarını kaydeden Akgün, istihdam konusunda yerel yönetimlerin desteğini beklediklerini ifade etti.

Soru ve cevap kısmının ardından sona eren seminerde Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Serkan Taş ve KASK Başkanı Nasır Süleymanoğlu tarafından katılımcılarına günün anısına plaket takdim edildi.