Kedi beslemek için yalnızca bir pet Shop ziyaret etmek ve onları satın almak yeterli olmaz. Onların düzenli olarak yaşadıkları alanlarını düzenlemek, onların yiyecek ve sularını eksik etmemek, onları düzenli aralıklarla yürüyüşe çıkarmak gerekir. Tüm bu hususlar değerlendirildiğinde kedi bakmanın sorumluluğu çoktur. Kendinizde yeterli derecede sorumluluk duygusunun geliştiğini düşünmeyenler bu konuda mesafeli olmalıdır. 

Çim Halı ile Bahçeniz Her Zaman Yeşilliğini Korusun Çim Halı ile Bahçeniz Her Zaman Yeşilliğini Korusun

İyi Bir Hayvan Sever Nasıl Olunur? 

Hayvanlarda insanlar gibi doğada yaşar beslenir ve ürerler. Bizi onlardan ayıran en büyük fark ise bizlerin sorumluluk duygusunun olmasıdır. İyi bir hayvan sever olmak demek illa bir hayvan edinmek anlamına gelmez. Evinizde herhangi bir canlı bakmadan da iyi bir hayvan sever olunabilir. İşte iyi bir hayvan sever olmanın gereklilikleri şunlardır. 

• Hayvan sever olmanın en büyük gerekliliği onları sevmektir. Yolda gördüğümüz bir kedi veya köpeği besleyebilir, geçici olarak ona ev sahipliği yapabiliriz. 

• Yollara veya hayvan barınaklarına yiyecekler veya su bırakabiliriz. 

• Hayvanları incitmemek ve onları korumamız gerekir. Onları daima düşündüğümüzü kanıtlamamız toplumda fark oluşturacaktır. 

• İyi bir hayvan sever aynı zamanda iyi bir doğa koruyucusu anlamını taşır. Doğayı, nehirleri, ormanları koruyarak canlıların yaşam alanlarına saygı duyduğumuzu gösterebiliriz.