Destekten kimler yararlanabilir?

Devletten 500.000 TL konut desteğinden yararlanmak için aşağıdaki şartları taşımak gerekiyor:

  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • 3 çocuğu olan ve eşi vefat eden kadınlar olmak

Destek nasıl alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan konut desteğinden yararlanmak için başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılıyor. Başvurular, vakıfların internet siteleri üzerinden veya bizzat şubelerine gidilerek yapılabiliyor.

Başvuruların alınmasının ardından değerlendirme süreci başlıyor. Koşulları sağlayan vatandaşlara devlet 500.000 TL'ye kadar nakdi destek ödemesini yapıyor.

devlet-konut-destegi-sartlari

Destek ne kadar süreyle verilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan konut desteği tek seferde veya 3 taksitle ödenebiliyor. Evini hemen almak isteyenler ödemeyi tek seferde alıyor. Ev yaptırmak isteyenler içinse 3 taksit şeklinde ödeme yapılıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, 500.000 TL nakdin 3 taksitle ödemesi yapılacaksa taksitlerin ne kadar süreyle ödeneceğine karar veriyor.

emlak-770x470

Kamu bankasından konut desteği

A101'den Ayçiçek Yağında Büyük İndirim: 5 Litre Sırma Ayçiçek Yağı 219 TL! A101'den Ayçiçek Yağında Büyük İndirim: 5 Litre Sırma Ayçiçek Yağı 219 TL!

Devlet desteğinin yanı sıra ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara kamu bankası olan Ziraat Bankası konut hesabıyla destek sağlıyor. Konut hesabı TL ile açılarak aylık ödemeler belirlenebiliyor. Bu hesaptaki birikimler ile ev sahibi olmak mümkün oluyor.

Devlet katkı payı 36 – 47 ay aralığındaki hesaplarda yüzde 15 olarak sağlanır. 48 – 59 ay düzenli ödemesi bulunan hesaplar için devlet katkı oranı ise yüzde 18 olarak yatar. 60 ay ve daha fazla düzenli ödemesi bulunan hesaplar içinse yüzde 20 oranında devlet katkısı hesaba geçer.

Konut hesabı ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar çekim haklarını ihlal etmemesi ve düzenli ödemelerle tapularını alabiliyor. Konutun alınacağı tarihe kadar düzenli birikimin sürdürülmesi de gerekiyor. Açılan konut hesabına devlet katkısının yansıması için en az 36 ay süreyle düzenli birikim sağlanmalı. Hesaba ödeme 1 aylık ya da 3 ay vadeli olarak yapılabiliyor. Konut hesabı istendiği zaman kapatılabiliyor.

47135645_2083034071719455_416190289556799488_n

Konut hesabı nasıl açılır?

Ziraat Bankası konut hesabı açmak için öncelikle Ziraat Bankası'na bir kimlik belgesiyle başvurmanız gerekiyor. Başvuru sırasında, hesabı açmak istediğiniz tutar ve vade bilgisini de vermeniz gerekiyor.

Hesap açıldıktan sonra, aylık düzenli ödemelerinizi Ziraat Bankası'nın internet şubesi, mobil şubesi, ATM'leri veya şubelerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Konut hesabı ile ev sahibi olmak için, hesabınızdaki birikiminizin satın almak istediğiniz konutun değerine ulaşması gerekiyor. Hesabınızdaki birikim konutun değerine ulaştıktan sonra, Ziraat Bankası'na konut kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Ziraat Bankası, konut hesabınızdaki birikiminiz kadar kredi kullandırabiliyor. Bu sayede, konut kredisi faiz oranlarından daha uygun bir şekilde ev sahibi olabilirsiniz.