Malzemeler:
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
- Un, pudra şekeri, nişasta, sıvı yağ, yumurta ve vanilyayı karıştırın.
- Kabartma tozunu ekleyin ve yoğurun.
- Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
- Bezeleri şekillendirin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun!
Püf Noktaları:
- Hamuru çok yoğurmayın.
- Bezeleri çok ince açmayın.
- Fırını çok yüksek ateşte pişirmeyin.
Eğer kurabiyeleriniz yeterince kıyır kıyır olmuyorsa, hamura biraz daha nişasta ekleyebilirsiniz.