Gaziantep FK - Beşiktaş maçını izle Şifresiz taraftarium24 selçuksports canlı maç izle Gaziantep FK - Beşiktaş maçını izle Şifresiz taraftarium24 selçuksports canlı maç izle


Hollandalı deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, önceden Kahramanmaraş depremini tahmin ederek dünya çapında tanınmıştı. Şimdi ise Hoogerbeets'ten gelen yeni açıklama ise endişe verici nitelikte.
Frank Hoogerbeets Deprem Tahminleri
Hollandalı deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, Kahramanmaraş merkezli deprem önceden tahmin etme öngörüleri ile bir kez daha gündemde. 6 Şubat tarihinde yapmış olduğu tahminle dikkatleri üzerine çeken Hoogerbeets, şimdi de Pakistan'da olası bir büyük deprem uyarısında bulundu.
Hoogerbeets, Pakistan'da 48 saat içinde büyük bir depremin meydana gelebileceğini öne sürdü. Bu tahminini, ülkedeki fay hattındaki elektrik akışını inceleyerek yaptığını açıkladı. Ancak Pakistan Meteoroloji Dairesi şu an için bu iddiaya yanıt vermiş değil.
Frank Hoogerbeets, Avustralyalı bir araştırmacıdır ve gezegen hareketleri ile güneş sistemine ait verilerden yararlanarak bazı deprem tahminleri yapmaktadır. Hoogerbeets, "Avustralyalı En İyi Gökbilimciler" isimli listede üçüncü sırada yer alırken, 2002 yılında "Ditrianum" adlı bir web sitesi kurmuştur. Deprem tahminlerini YouTube kanalından ve Twitter hesabından 1 milyondan fazla takipçisiyle paylaşmaktadır.
Hoogerbeets'in tahminleri dünya genelinde ilgi çekiyor. Ancak bu tahminlerin bilimsel bir temele dayalı olup olmadığı konusunda tartışmalar devam ediyor. Bu nedenle herhangi bir deprem uyarısını resmi makamların ve meteoroloji kurumlarının verdiği bilgilere dayanarak takip etmek her zaman daha güvenilir bir yaklaşım olacaktır.