Söz konusu şık ve çekici bir tarza sahip olmak olduğunda ayakkabı seçimi oldukça önemli bir konudur. Çünkü ayakkabılar kişilerin tarzlarını yansıtabilmeleri için en temel parçalardır. Bunun için hazırlanan kombinlere uygun bir ayakkabı seçimi yapmak oldukça önemlidir. Örneğin loafer ayakkabı modelleri klasik giyim stillerinde sıkça tercih edilir. Bu modellerin hitap ettiği tarzlar sadece klasik giyimle de sınırlı değildir. 

Loafer ayakkabı modelleriyle ilgili merak edilen tüm detaylar yazımızda.

Loafer Ayakkabı Nedir?

Loafer genellikle deri veya süet malzemelerden tasarlanan rahat bir ayakkabı türüdür. Tasarımı basit ve şık olan loafer modelleri ayağın üzerine oturan ve genellikle lastik ya da süet gibi materyallerden yapılan bağcık veya dikiş detaylarına sahip olabilir.  Bununla birlikte modeller az topuklu veya topuksuz bir yapıdadır. Loafer ayakkabıların tarihi 19. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Bilinen ilk loafer ayakkabı örneği İngiltere kralı VI. George’un günlük kullanımı için tasarlanmıştır. Bu tasarım ilerleyen dönemde zenginleştirilerek loafer ayakkabıların Amerika gibi ülkelerde herkesin tercih ettiği modeller haline gelmesi sağlanmıştır. Günümüzde her mevsim için özel olarak tasarlanan birçok loafer ayakkabı modeli mevcuttur.

Loafer Ayakkabılar Nasıl Kombinlenir? 

Ayakkabı loafer modelleri hem gündüz hem de akşam giyilebilecek şık ve rahat bir seçenektir. Farklı stillerle uyum sağlayabilen loafer modellerini uygun kombinlerle kullanarak çekici görünümler elde edebilirsiniz. 

İşte çarpıcı bir loafer kombini oluşturmak için bazı ipuçları:

Günlük Kombinler

Loafer modelleri arasında her tarza uyum sağlayacak bir seçenek bulmak mümkün. Süet ve deri gibi malzemelerden imal edilen loafer ayakkabı modelleri arasında günlük giyim tarzında değerlendirilebilecek birçok seçenek mevcut. Tassel loafer olarak bilinen üst kısmında püskül veya kurdele bulunan loafer ayakkabı modelleri jean ve pantolon gibi parçalarla kombinlemek için ideal. Bu modellerle günlük giyim tarzında şıklığı ve konforu bir arada yakalayabilirsiniz. Daha çarpıcı bir günlük giyim tarzı içinse canlı renklerle tasarlanan tokalı modeller öne çıkıyor. Gold ve gümüş gibi renklerle zenginleştirilen ürünlerle ihtişamlı bir görünüme sahip olmak mümkün.

İş Kombinleri

İş kombinleri dendiğinde akla ilk olarak gelen; pantolon, takım elbise, gömlek ve klasik etek gibi parçalar oluyor. Bu tür kıyafet seçenekleri için klasik tasarımlara sahip loafer modelleri değerlendirilebilir. Hafif topuklu ve parlak görünümlü kadın loafer ayakkabı modelleri iş stilini ihtişamlı kılmak için uygun bir seçim olabilir. Bununla birlikte, zincir ve benzeri objelerle tasarlanan düz modeller ile profesyonel bir görünüm yakalamak mümkün. Bu noktada, iş kombinlerinde seçilen parçalara ve kişisel zevklere göre değerlendirme yapılabilir.

Özel Davetler

Özel davetlerde genel olarak ihtişamlı ve çarpıcı görünümler ön plana çıkar. Bunun için özel davetlerde seçilen elbise, takım elbise, pantolon ve etek gibi kıyafetler ihtişamlı tasarımlara sahiptir. Özel davetler için tercih edilecek loafer modellerinin de dikkat çekici olması bütüncül bir tarz yakalamak için önemlidir. Zincir ve tokaların ışıltılı bir şekilde öne çıktığı loafer ayakkabı modelleri özel davetlerde çekici bir tarz yakalamak için doğru seçim olabilir. Farklı desenlerle tasarlanan deri ve süet loafer seçenekleri de şık bir tarzla boy göstermek için yerinde bir seçim olacaktır. 

Şişli'de Profesyonel Sanal Ofis Kiralayın Şişli'de Profesyonel Sanal Ofis Kiralayın