Ancak elektrikli araç evrimi söz konusu olduğunda, doğal yoldan gitmiş gibi görünüyorlar. Rakip markalar pil fabrikalarını büyütüp iddialı EV serilerini zorlarken, Mazda da parkta geziniyor gibi görünüyor.

Markanın elektrik konusunda önemli bir hamle yapmasını sabırsızlıkla bekleyen Mazda meraklıları için ufukta bir umut ışığı var. Son haberler, Mazda'nın ilk akülü elektrikli aracını 2025 yılına kadar piyasaya sürmeye hazırlandığını doğruluyor. Bu haber doğrudan atın ağzından geliyor - Mazda Kuzey Amerika CEO'su Tom Donnelly. Ve üst düzey yöneticiler konuştuğunda dinlersiniz.

Eylül 2024 Peugeot Fiyat Listesi: Yeni Zamlarla Güncel Ücretler Açıklandı! Eylül 2024 Peugeot Fiyat Listesi: Yeni Zamlarla Güncel Ücretler Açıklandı!

1148c8062a

Donnelly ayrıntılar konusunda oldukça cimri olmasına rağmen, bu elektrik harikasının muhtemelen bir crossover olacağına dair bir ipucu verdi. İlginç bir şekilde CX-50 ile pek çok şeyi paylaşan CX-5'in yerini alabileceği tahmin ediliyor. Ancak bu hamle, yol haritalarında ara sıra gerçekleşen bir kesinti değil. Donnelly, markanın yönünün pazarın nabzına uygun olduğunu ve plug-in hibritlerin mevcut senaryoya uygun olduğuna inandıklarını vurguladı. Altyapı ve tam elektrifikasyona geçişle ilgili zorluklar geçerli endişelerdir. Bu nedenle, hem eklentili hem de eklentisiz hibritlere odaklanıyorlar.

Şüpheci biri Mazda'nın hibrit serisinin biraz zayıf olduğunu söyleyebilir. Elbette ABD'de CX-90 PHEV var; övgüye değer bir makine ama oldukça büyük bir yatırım. Diğer pazarlarda ise biraz mütevazı olan CX-60 Hybrid ve Mazda 2 Hybrid var; ikincisi ise kılık değiştirmiş süslü bir Toyota Yaris'tir. Kaliforniya'daki gün batımından daha hızlı gelip giden Mazda MX-30 EV'nin Kaliforniya'daki geçici varlığını da unutmamak gerekir .

Ancak Mazda'yı aylak olarak etiketlemeden önce, kaputun altında daha fazlası var. Marka, geçen sonbaharda güçlü bir elektrik tutkusunun sinyalini vererek, 2028'den 2030'a kadar çok sayıda yeni BEV'yi piyasaya sürme planlarını ortaya koyarak ortalığı karıştırdı. Hatta bu EV'lerin küresel hacimlerinin %25-40'ını oluşturacağını tahmin ediyorlar. Üstelik marka kendini geri çekmiyor. Pil teknolojisi için Panasonic gibi teknoloji canavarlarıyla diyaloglar kuruyorlar ve hibrit ve gelecek BEV teknolojisi için Toyota ile bağlarından yararlanıyorlar. Elektrikli spor otomobil aksiyonu için can atanlar için, elektrikli bir MX-5 Miata'nın yaklaşan Tokyo Mobility Show'da ilgi odağı olabileceği söyleniyor.

11491d9aed
Mazda'nın elektrik çabası dikkatli bir satranç oyununa benzer. Elektrikli araçlara olan bağlılıkları açık olsa da marka, dürtüsel olarak elektrikli araçlara atlamak yerine strateji geliştiriyor gibi görünüyor. Bununla birlikte, otomotiv dünyası baş döndürücü bir hızla elektrikli bir geleceğe doğru ilerlerken, ufukta beliren bir bulut var: Mazda'nın stratejik yaklaşımı buna ayak uydurabilecek mi, yoksa EV yarışında geride kalma riskini mi alacak?