Son Dakika: Meteoroloji İlleri Tek Tek Uyardı! Sis ve Pus İçin Tedbir Alınması İstendi

Meteorolojik Durum: Uyarılar Geliyor

MGM’nin yeni hava durumu haritası, sis ve pus nedeniyle özellikle sabah ve gece saatlerinde çeşitli illerde dikkat edilmesi gereken durumları ortaya koyuyor. Yapılan uyarılarda, yer yer oluşabilecek görüş mesafesi düşüklüğü ve olumsuz hava koşulları için önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

Prof. Dr. Orhan Şen, yağışlarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Bu sene Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz dışında kalan bölgelerde yağışlar az. Özellikle eylül ayında beklenen yağışlar gerçekleşmedi” dedi. Ekim ayında da benzer bir durumun devam edeceği tahmin ediliyor.

İstanbul’a Kar Yağacak mı?

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte en çok merak edilen sorulardan biri de İstanbul’a kar yağışı olup olmayacağı. Prof. Dr. Şen, bu konuda yaptığı açıklamada, “İstanbul’da yılbaşından önce kar yağışı beklenmiyor. Ancak Ocak ayında 1-2 gün kar yağma olasılığı var” dedi. Bu durum, İstanbul’da yaşayan 20 milyona yakın insan için büyük bir önem taşıyor.

Prof. Dr. Şen, “Kış bu sene La Niña etkisiyle daha ılımlı geçecek. Yüksek sıcaklıklar olmayacak ve yağışlar geçen seneye göre biraz daha fazla olacak” şeklinde ekledi.

Hava Durumu ve Tahminler

MGM’nin hava durumu tahminlerine göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Özellikle Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Trabzon ve Rize çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Pus ve Sis Uyarısı

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİYLE ÇİLEK ÜRETİMİ YAYGINLAŞTIRILIYOR BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİYLE ÇİLEK ÜRETİMİ YAYGINLAŞTIRILIYOR

Gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusunda, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda pus ve sis bekleniyor. Vatandaşların bu durumlara karşı tedbirli olmaları gerekiyor.

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden esecek. Doğu Anadolu’nun doğusunda ise güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli rüzgarlar görülecek.

Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Doğu Karadeniz kıyılarında beklenen kuvvetli yağışların yanı sıra, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışlarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, Doğu Anadolu’nun doğusunda rüzgarın kuvvetli esmesi bekleniyor.

Hava Durumu Bölge Bazında

Marmara

Az bulutlu ve açık, gece ve sabah saatlerinde pus ve sis bekleniyor.

  • İstanbul: 16°C - 25°C
  • Edirne: 12°C - 28°C

Ege

Az bulutlu ve açık, İç Ege’de yer yer pus ve sis görülecek.

  • İzmir: 18°C - 28°C

Akdeniz

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

  • Antalya: 21°C - 29°C

İç Anadolu

Parçalı ve az bulutlu, Sivas çevresinde kısa süreli yağışlar görülebilir.

  • Ankara: 11°C - 25°C

Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak yağış bekleniyor.

  • Trabzon: 20°C - 22°C

 Öneriler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları doğrultusunda, sis ve pus nedeniyle sürücüler başta olmak üzere tüm vatandaşların dikkatli olmaları ve gerektiğinde tedbir almaları büyük önem taşıyor. Yağışların etkisiyle tarımsal açıdan daha fazla yağış beklenirken, kış aylarının geçiş dönemi için hazırlıklı olmak gerekiyor. Hava durumuna dair güncel bilgileri takip etmek, olumsuz hava koşullarında riskleri azaltacak önemli bir adım olacaktır.