Meteoroloji’den İstanbul ve 7 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni hava durumu haritasını yayımlayarak birçok bölge için sağanak yağış ve sıcaklık düşüşü uyarısında bulundu. İstanbul dahil olmak üzere 7 il için sarı kodlu uyarı yapılırken, sıcaklıkların birçok ilde 5 derece düşeceği belirtildi. Özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde şiddetli yağışlar bekleniyor.

Hangi Bölgelerde Yağmur Bekleniyor?

Meteoroloji tarafından yapılan tahminlere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, ve Doğu Anadolu'nun doğusu yerel sağanak yağışların etkisi altında olacak. İzmir, Muğla ve Antalya gibi batıdaki şehirlerde yağışların yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Edirne, Çanakkale ve İstanbul’un Avrupa yakası da şiddetli yağışlar sebebiyle su baskınlarına karşı uyarıldı.

İstanbul’da Hava Durumu

İstanbul’da sıcaklıklar 22°C ile 29°C arasında değişecek. Sabah saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle öğle saatlerinde yağışların daha etkili olacağı tahmin ediliyor.

Ege Bölgesi’nde Kuvvetli Yağışlar

İzmir ve çevresinde yağışların çok kuvvetli olacağı bildirildi. Manisa ve Muğla da kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle uyarıldı. Özellikle gece saatlerinden itibaren yağışların artması bekleniyor. Rüzgarın da saatte 40-60 km hızla esmesi bekleniyor.

Uzmanlardan Sıcaklık Uyarısı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yağışlı hava kütlesinin Avrupa'dan gelerek Ege, Marmara ve Batı Akdeniz bölgelerini etkisi altına alacağını söyledi. Ayrıca sıcaklıkların, iç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artarken, Ege’de 5 dereceye kadar düşeceği öngörülüyor.

19 Eylül 2024 İtibarıyla Türkiye'de Akaryakıt Fiyatları: Benzin, Motorin ve LPG Güncel Verileri 19 Eylül 2024 İtibarıyla Türkiye'de Akaryakıt Fiyatları: Benzin, Motorin ve LPG Güncel Verileri

Hava Durumu Detayları:

  • Edirne: 20°C, 26°C – Kuvvetli sağanak
  • İstanbul: 22°C, 29°C – Şiddetli sağanak
  • İzmir: 21°C, 29°C – Çok kuvvetli sağanak
  • Antalya: 25°C, 29°C – İç kesimlerde kuvvetli yağış

Vatandaşların, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarını takip ederek tedbirli olmaları öneriliyor.