Eğlencenin ne demek olduğunu elindeki oyuncaklarla keşfeden bebekler; ses, ışık ve renklere büyük ilgi duyarlar. Onlar için tasarlanan her ürün buna bağlı şekillenir ve değişkenlik gösterir. Oyuncaklar bebeklerin ilgilerine ve gelişime göre tasarlanır. İlk dört yaşına kadar beş evrede incelenen gelişim dönemleri oldukça önemlidir. Bunun nedeni bebeklerin gelişimlerinin sırayla olmasıdır. Civilim, bebeklere uygun oyuncak seçimi için ürünleri gelişim dönemine göre kategorilendirmiştir. Miniklere uygun birbirinden farklı erkek ve kız bebek oyuncakları tek tuşla uzağınızda!

Bebekler İçin Hangi Oyuncaklar Güvenli ve Dayanıklıdır?

İlk seneler bebekler çevresindeki her şeyi yemek olarak nitelendirir. Gelişim dönemindeki hedef organ ağız olduğu için bulduğu nesneleri yutma olasılıkları yüksektir. Özellikle küçük nesneler bebek oyuncaklarında büyük tehlikedir. Güvenli oyuncak seçiminde sivri uçlu detaylar ve küçük parçalar olmamalıdır. Bunun yanı sıra oyuncağın üretildiği malzeme kimyasal içermemelidir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi bebekler gördükleri her şeyi ağızlarına götürebilir. Seçilen bebek oyuncakları Avrupa Birliği standartlarını karşılayacak nitelikte olmalıdır.

Bebekler için tercih edilebilecek oyuncaklar Civilim sitesinde hizmet verir. Aranan güvenlik ve dayanıklılık standartlarına uygun birçok ürün mevcuttur. İlk altı ay için bebek çıngırak modelleri beğenilen ürünler arasında yer alır. Hareket eden ve ses çıkaran oyuncakların da tercih edileceği ilk altı ayda hafif ürünler seçilmelidir. Motor becerilerinin gelişmesi için uygun ağırlıkta oyuncaklar tercih edilmelidir.

Renkli Bebek Oyuncakları Görsel Algıyı Nasıl Etkiler?

Görme yetisinde ilk aylar ışığı seçen yenidoğan ilerleyen aylarda yoğunluğa ilgi duyar. Işığın en fazla geldiği yerlere yoğunlaşan bebeklerin görsel algısı oyuncaklarla desteklenir. Işık saçan bebek oyuncakları gelişim dönemine uygun tercih edilir. Dört aylığı geçen bebekler renk ayrımını yapacak gelişimi tamamlar. Bu süreçte ışıklı ve hareket edebilen oyuncaklar kullanılır.

Erkek bebek oyuncakları olarak arabalar tercih edilebilir. Oyuncak arabalarda kullanılan renkler ilgisini çekmelidir. Renkleri ve harfleri sesli olarak söyleyen oyuncaklarda görsel algı da ilerlemelere neden olur. Düğmesine basıldığında ışık ve ses çıkaran bu oyuncaklar motor becerilerin gelişiminde etkili olur. Oyuncakların yanı sıra ebeveyn tavrı da oldukça önemlidir. Oyun oynarken ebeveynlerin aktif olarak katılımı gelişimde olumlu ilerlemelere neden olacaktır. Renklerin isimlerini tekrar ederek bilişsel gelişime katkı sağlanır.

Hangi Oyuncaklar Bebeklerin Motor Becerilerini Geliştirir?

Motor becerilerin ilk kullanıldığı bebek oyuncakları çıngırak ve diş kaşıyıcılardır. İlk aylarda gönül rahatlığıyla tercih edeceğiniz çıngıraklar nesneleri kavrama becerisini geliştirir. Ses çıkarma işlemini gerçekleştirmek için çaba gösteren bebekler çıngırağı ileri geri sallar. Oldukça küçük adımlar olan çıngırak sallama motor beceriler için oldukça önemlidir.

Altıncı aydan sonra kullanılan diş kaşıyıcılar ise nesnelerin nasıl kullanılması gerektiğini bebeğe öğretir. Zaten bu süreçte dişler çıktığı için ağız içi kaşınır. Bebeklerin diş çıkardığına işaret annesini emerken veya parmaklarını ağzına götürerek ısırmasıdır. Burada devreye diş kaşıyıcılar girer. Esnek ve yumuşak yapısı sayesinde bebeklerin kaşıyıcı güvenle ağzına götürmesi motor becerilerle mümkündür. İki ya da tek elin kullanıldığı eylem hedef organa getirilmelidir.

Bebeklerin yaptığı bu davranış motor beceri açısından oldukça önemlidir. Motor becerilerini geliştirmek için alınan ürünlerin bebeklerin sağlığını riske atmaması gerekir. Civilim diş kaşıyıcılar ürün standartlarına uygun üretilmiştir. Oyuncaklar herhangi bir kimyasal içermemektedir.

Eğitici Bebek Oyuncakları Nelerdir ve Nasıl Seçilir?

Eğitici bebek oyuncakları birçok etkene göre değişiklik gösterir. Yaş, cinsiyet, gelişim dönemi ve ilgi alanları bunlardan birkaçıdır. Civilim eğitici oyuncaklar kategorisinde birbirinden farklı ürünlerle hizmet verir. Yapboz, bulmaca ve Legolar eğitici oyuncaklar arasında beş yaşından sonra tercih edilir. Geometrik şekilli bul-taklar dört yaş altındaki çocuklar için uygun olacaktır.

Bul-taklar çocukların şekilleri anlamlandırmasında etkilidir. Yuvarlak ya da kara şeklindeki kutu şeklindeki zemine farklı girişler mevcuttur. Örneğin üçgen şeklinde giriş kısmına uygun geometrik parça yerleştirilir. Bilişsel ve motor becerilerin gelişmesinde büyük katkısı olan eğitici oyuncaklar dokunma anlamında da yeterli olmalıdır.

Pelüş oyuncaklar bebeklerin hissetme ve nesneleri algılamasında oldukça önemlidir. Farklı kumaşlardan yapılan oyuncakların dokunma eylemini pekiştirdiği görülür. Çevresindeki durumlara tepkilerini oyunlarla geliştiren bebekler için en güvenilir marka Civilim’dir.

Civilim, eğitici kız ve erkek bebek oyuncakları standartlara uygundur. Kolay temizlenen oyuncaklar hijyen ve güvenlik açısından risk oluşturmaz. Bilişsel, duyuşsal ve motor becerilerin desteklendiği eğitici oyuncaklar analiz yeteneğini geliştirir. Bahsedilen yetenekler gelişim dönemlerinde üstüne koyarak ilerleme gösterir. Önemli olan bebeğin yaşına uygun büyüme ve gelişme özelliklerini göstermesidir. Ebeveynlerin dikkati bu nokta da oldukça mühimdir.

Bebek Oyuncaklarında Hangi Malzemeler Tercih Edilmelidir?

Son dönemlerde bebek oyuncakları üretiminde ahşap ürünler tercih edilmektedir. Ancak ahşap yapısı itibariyle ağır bir maddedir. Bu nedenle beş yaşından sonra ahşap oyuncaklar tercih edilebilir. İlk beş yıl bebeklerin kaldırabileceği hafif ürünler seçilmelidir. Erkek ve kız çocuklarına uygun sivri köşeli olmayan oyuncaklar tercih edilmelidir. Varsa oyuncak köşeleri oval bir şekilde olmalıdır. Bebekler hareketli yapıda oldukları ve tehlikeli durumları algılayamadıkları için uygun oyuncaklar seçilmelidir. Bununla birlikte oyuncaklarda küçük parçalar bulunmamalıdır. İlerleyen yaşlarda lego ve yap-boz ürünleri alınabilir.

İnternetten 3D Yazıcı Yedek Parça Nereden Alınır? İnternetten 3D Yazıcı Yedek Parça Nereden Alınır?

Erkek ve kız bebek oyuncakları kurşun ve ağır metal içermemesi gerekir. PVC ve BPA içerikli ürünlerden de uzak durulması gerekir. Zararlı plastik ve materyaller olarak nitelendirilen PVC ve BPA oyuncaklarda kullanılmamalıdır. FDA standartlarına uygun üretilmesi gereken oyuncakların insan sağlığını tehdit etmemesi oldukça önemlidir. Civilim kimyasal içeriklerden uzak ürünleriyle en uygun fiyata hizmet verir. İstediğiniz kategorileri seçerek gelişime uygun bebek oyuncakları tek tuşla uzağınızda. Ürünler hakkında detaylı bilgi için Civilim alışveriş sitesini ziyaret edebilirsiniz.