Yapılan yeni zam sonrasında motorinin litre fiyatı  1 TL artış göstererek gündemde yerini aldı. İstanbul'da akaryakıta  yapılan 1Tl’lik  yeni zam sonrasında motorinin litre fiyatının zamlı hali 37,80 liraya yükselmiş oldu.

Son zamanlarda sürekli olarak Döviz kurlarında ve Petrol kurlarında yaşanan dalgalanmalar sonucunda akaryakıt fiyatlarına gelen yeni zamlar da her zaman gündemde oluyor.

İstanbul'da ortalama olarak 36,80 liradan satılan mazotun litre fiyatı Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’ndan (EPGİS) alınan yeni bilgi doğrultusunda 37,80 lira olarak akaryakıta gelen 1 TL zam sonrasında güncellenmiş fiyatı ile  karşımıza çıkıyor.

İnşaat Sektöründe Toparlanma Beklenmiyor: THBB 2024 Ağustos Raporu İnşaat Sektöründe Toparlanma Beklenmiyor: THBB 2024 Ağustos Raporu

Motorinin litre fiyatına yapılan yeni  zamlardan sonra bazı şehirlere göre fiyatların İstanbul'da 37TL 80 kuruş, Ankara'da 38TL 36 kuruş, İzmir'de ise güncel fiyatın 38TL 58 Kuruşa yükseldiğini görüyoruz.

Son zamanlarda akaryakıta yapılan bu zamların ardından yükselen ve en son gelen 1 TL zamdan sonra fiyatlara 18 Ağustos Cuma günü geçerli olacak şekilde motorinin litre fiyatına 1 TL 58 kuruş indirim yapılmıştı. Böylece yeni gelen 1 TL zamdan sonra artan akaryakıt  fiyatlarında yapılan 1 TL 58 kuruş indirim ile motorinin litre fiyatında azalma söz konusu oluyor.