Malta, dil okulu seçimlerinde en çok tercih edilen ülkelerden biridir. Küçük İngiltere olarak da bilinen bu Akdeniz adasında, köklü dil okulları bulunmaktadır. Her yıl İngilizce öğrenmek için birçok kişi Malta’yı tercih eder. Uzun yıllardır dil eğitimi konusunda uzman olan okulların her biri, çeşitli sertifikalara sahiptir. Diğer Avrupa ülkelerine nazaran daha ekonomik şartların olması, en önemli avantajları arası yer alır. Malta dil okulu fiyatları diğer Avrupa ülkelerine göre çok daha uygundur.

Malta'da Dil Okulu Tercih Etmek için 5 Önemli Neden

Malta’ya dil öğrenmek için gitmek, birçok avantajı beraberinde getirecektir. Dil eğitimi konusunda neden Malta’nın öncü yerlerden biri olduğunu merak ediyorsanız, sizler için tüm detayları anlatacağız. Bu ülkenin en çok tercih edilme nedeni Malta dil okulu fiyatları olsa da sunmuş olduğu diğer ayrıcalıklara gelin, birlikte bakalım.

●    İngilizcenin Anadil Olarak Konuşulduğu Bir Ortam

Malta'da resmi dil İngilizcedir. Yerel halkla İngilizce konuşacağınız için sürekli pratik yapma şansınız olacak. Bildiğiniz üzere, dil öğrenimi konusunda en etkili yöntem, dile maruz kalmaktır. Bu sebeple herkesin İngilizce konuştuğu bir ortamda bulunmak kendinizi geliştirmenize büyük fayda sağlar. Dil öğreniminde sadece gramer yapıları bilmenin yeterli olmadığı, konuşma pratiği yapılmasının gerektiği de herkes tarafından bilinir. Okuldaki arkadaşlarınız ve öğretmenler de pratik yapmanız için gereken ortamı sunacaktır.

●    Kültürel Çeşitlilik

Kültürel çeşitlilik, Malta adasını benzersiz kılan etkenlerden bir diğeridir. Ülkedeki yabancı öğrencilerle tanışmak, farklı gelenekler görmek, ufkunuzu açacak ve yeni bakış açıları kazandıracaktır. Malta, eğitim turizmi konusunda canlı bir yer olduğu için hemen her ülkeden öğrencisi bulunur. Her milletten öğrencinin yer aldığı karma bir ortamda, kültürel çeşitliliğin faydalarından yararlanmak eşsiz bir deneyimdir.

Fen Bilimleri Neleri Kapsar? Fen Bilimleri Neleri Kapsar?

●    Hava ve Doğa

Malta, eşsiz doğası ve ödüllü sahilleriyle turizm cennetlerinden biridir. Her ne kadar daha çok eğitim yönüyle öne çıksa da turizm alanında da gelişmiş bir ülkedir. Tarihi yapıları ve okyanusa açılan denizleriyle insanı mest eder. Hem öğrenmek hem de tatil yapmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilir. Özellikle yaz aylarında dil okulları oldukça rağbet görmektedir.

●    Eğitim kalitesi

Malta’da ülkenin başlıca gelirini eğitim turizmi karşılar. Bu sebeple eğitime çok fazla önem verilir. Köklü dil okulları Avrupa’nın en iyi eğitim veren kurumları arasında yer alır. Okulların müfredatı bizzat Malta hükümeti tarafından kontrol edilir. Dil başarı oranı ise oldukça yüksektir. Burada eğitim almanız, CV için son derece avantajlı olduğu gibi yeni iş kapılarını da aralayacaktır.

●    Ulaşılabilirlik

Türkiye’ye yakın olduğu için Malta’ya 2 - 3 saatlik bir uçak yolculuğuyla rahatlıkla gidebilirsiniz. Özellikle direkt uçuşların olması, yurtdışı seyahatleri için oldukça önemlidir. Ülkeler arası seyahatlerde sorun yaşamayacağınız gibi ülke içinde de ulaşım son derece kolaydır.