Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından Eğitim, Kültür ve Sanat Etkinlikleri söyleşileri gerçekleştirildi.

İlki 25 Nisan’da çevrim içi şekilde gerçekleşen söyleşide Çocuklar için Felsefe ve Yaratıcı Drama Uzmanı Özlem Tavuş’un konuşmacı olduğu “Çocuk Kitapları ve Yaratıcı Dramayla Felsefi Düşünceyi Geliştirme” konusu ele alındı.

Yaratıcı drama kazanımlarının Türkçe dersinin dört temel dil becerisiyle nasıl ilişkilendirileceğini anlatarak örnek etkinliklere değinen Tavuş, çocuk kitaplarının yaratıcı drama etkinlikleri ve çocuklar için felsefe yaklaşımlarıyla birlikte işlenmesiyle çocuklarda felsefi düşüncenin nasıl geliştirilebileceğini anlattı. Söyleşi, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Niğde OSB Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesi  2 katına çıkarıyor Niğde OSB Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesi 2 katına çıkarıyor

29 Nisan’da gerçekleştirilen etkinlik serisinin ikincisi Eğitimci-Yazar Ülkü Demiray’la Dil ve Edebiyat Eğitimi Üzerine Söyleşi adıyla düzenlendi. Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Dr. Yonca Koçmar Demirci ve öğrencileri tarafından Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Konser Salonunda düzenlenen söyleşiye, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bekir Çınar, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sercan Demirgüneş, Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şuheda Önal Batman, Dr. Öğr. Üyesi Suna Canlı Can, Öğr. Gör. Esra Özden, Arş. Gör. Elif Yaprak Demirci ile bölüm öğrencileri katılım sağladı.

Öğrencilerin, yazar ve Türkçe öğretmeni Ülkü Demiray’ın 2023 Emine Işınsu Roman Ödülü’nü kazandığı kitabı ‘Cümbezin Kızı’ ile ilgili hazırladıkları bir gösteriyle başlayan programda ayrıca yazarın diğer eserleri de tanıtıldı. Konuşmasında unutulan tarihe, haksızlığa uğramış kız çocuklarına ve sosyal olaylara dikkat çeken Demiray, öğretmen adaylarının bu ve benzeri konulara karşı dirayetli duruşunun ve olumsuzluklara rağmen mesleklerini özverili biçimde yürütmelerinin önemine vurgu yaptı. Demiray konuşmasının devamında ise öğretmen adaylarının meslek hayatlarında uygulayabilecekleri analitik okumaya ilişkin teknikler hakkında da öğrencilere bilgiler verdi.

Söyleşi soru cevap bölümünün ardından Ülkü Demiray’a çiçek ve teşekkür belgesi takdim edilmesi ve fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

Kaynak: iha