AİLE BAKANLIĞI’NDAN 1469 TL ZAM MÜJDESİ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, maddi sıkıntı içinde olan ve ihtiyaç sahiplerine destek ödemeleri yapıyor. Bu ödemeler ayni yardım ya da maddi yardım olarak veriliyor. Bakanlık bu ödemelere zam yapıldığını duyurdu. İşte detaylar…

Evde bakım maaşı ve sosyal destek ödemeleri alanlara müjdeli haber bundan sonra zamlı alınacak. 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarına yüzde 19,31 oranında zam gelmişti. Bu zamlı maaşlara sosyal yardım ödemelerine de yansıtılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerinde de bir artışa gitti. Buna göre 7608 TL olan evde bakım maaşı, yüzde 19,31 oranında artarak 9077 TL’ye yükseldi. Buna göre de evde bakım maaşına 1469 TL zam gelmiş oldu. .

Bakanlık tarafından yapılan bu ödemeleri vatandaşlar Ağustos itibari ile almış olacak. Vatandaşlar Evde bakım maaşının 15 Ağustos itibari ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin ise 20 Ağustos itibari ile alacaklar. Konu ile ilgili olarak da bakanlık sosyal medya hesaplarından ya da bakanlığın sayfasından açıklamada bulunuyor. Bu destek ödemelerindeki artış ile destek ödemeleri ile vatandaşların daha iyi geçinmesine destek olunacak.