Okul her ne kadar eğitim alınabilen bir yerse de asıl eğitim ilk olarak ebeveynlerde başlıyor. Çocuklar konuşmayı ebeveynleri ile öğreniyorlar. Bununla birlikte anadili konuşmayı, toplum içerisinde nasıl davranmaları gerektiğini de yine ebeveynlerinden öğreniyorlar. Bu anlamda önemli olan ve asıl görev ebeveynlere yani anne babalara düşüyor. 

Güzel Bir Eğitim Sürecinde Neler Olmalıdır?

Aslına bakılırsa eğitimi yalnızca matematik veya fen bilimleri öğrenmekten ibaret görmemek lazım. Etik kuralları öğrenmek, insanlara ve çevreye saygılı olabilmekte eğitimin bir parçasıdır. Bu anlamda ebeveynlere büyük görevler düşmektedir. Güzel bir eğitim süreci geçiren çocuklar yarınlara hazırlanır. Onlar gelecekte yaşayacakları problemleri şimdiden çözebilmeyi öğrenebilmelidirler. Yaşadıkları zorluklarda pes etmemeyi, zorluklardan sonra bir kolaylığın olacağını bilmelidirler. 

YÖK, Diploma Sahteciliğine Karşı Harekete Geçti: Detaylı İnceleme Başladı YÖK, Diploma Sahteciliğine Karşı Harekete Geçti: Detaylı İnceleme Başladı

İyi bir eğitim süreci tam olarak bunları da kapsamaktadır. İyi bir meslek edinebilmek, fen bilimleri veya sosyal bilimler öğrenmek de tabi ki eğitime dahildir. Fakat eğitim yalnızca üniversitelerde veya okullarda öğretilen bir şey değildir. Bu anlamda kendimizi geliştirmemiz bir yaşam boyu devam eder. Sürekli öğrenme yöntemleri sayesinde yaşımız ne olursa olsun öğrenebileceğimiz bir şeyler muhakkak bulunur hayatta.