Bilindiği üzere vücudumuz suya ihtiyaç duyar. Vücudumuzun büyük bir bölümü sudan meydana gelmiştir. Bunun yanı sıra dünyamızın büyük bir bölümü de yine sularla kaplıdır.

Okyanuslarda yaşam olabildiğince çetin ve zorludur. Burada büyük balinalar, devasa boyutlara sahip köpek balıkları ve diğer canlılar bulunur. Örneğin katil balinalar daha küçük balıkları, fok balıklarını yiyerek beslenirler. Suyun altında bulunan her canlı da tıpkı insanlar gibi yaşam mücadelesi vermektedir. Devasa cüsselere sahip bu balinalar, tonlarca ağırlıklarına rağmen olabildiğince hızlı ve akrobatiklerdir. 

Online terapi Nedir? Online terapi Nedir?

Deniz Canlılarını Koruyabilmek için Neler Yapılmalıdır?

Yer yüzünde olduğu gibi suyun altındaki yaşam da olabildiğince zorludur. Burada bulunan hayvanlar da insanlar gibi yemek ihtiyacı hissederler. Devasa balinalar diğer küçük balıklarla beslenirler. Deniz canlı türlerinin bir kısmı ise ne yazık ki değişik nedenlerden dolayı tehlike altına girmiştir. 

Deniz canlılarını koruyabilmek ve onların gelecek nesillere aktarabilmek için nehir ve denizlere atıklarımızı bırakmamalıyız. Bununla birlikte ormanları ve nehirleri temiz tutabilmeliyiz. Kirlettiğimiz çevre nedeniyle orada yaşayan canlı türleri de zarar görebilir. Bu nedenle olabildiğince çevreye duyarlı, bilinçli bireyler olabilmeli ve çocuklarımızı bu şekilde yetiştirebilmeliyiz.