Organik bileşikler nelerdir sorusuna verilebilecek en güzel yanıt; karbon, hidrojen ve oksijen atomlarını içerek malzemelere verilen isimdir. Bu bileşiklere örnekler olarak şunlar verilebilir:

• Alkoller

• Asitler

Sigaraya İndirim Geldi: Kullanıcılar Bütçelerini Rahatlatacak Fırsatlar! Sigaraya İndirim Geldi: Kullanıcılar Bütçelerini Rahatlatacak Fırsatlar!

• Amino asitler

Malzemelerin Hayatımızdaki Önemi Nedir?

Malzemeler yaşandıkları çağlara isim verebilecek kadar hayatımızda önemlidir. Buna örnek olarak taş devri verilebilir. Bununla birlikte yaşantımızda veya hayatımızda bir şey üretebilmek için malzemelere ihtiyaç duyarız. Malzemeler hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Özellikle mühendislik alanında yapacağımız veya üreteceğimiz her şey için malzeme gerekir. Metaller, plastikler, cam veya seramikler, kereste veya ağaçlar hep malzeme çeşitlerine örnek olarak verilebilirler. 

Yine aynı şekilde mühendislikte malzeme seçiminin de önemi oldukça büyüktür. Bir araba yaparken motorunun çelik alaşımlı bileşiklerden seçildiğini veya alüminyum döküm olduğunu görürüz. Bunun yanı sıra bilgisayarlarımızın kasası metalden yapılır. Mobilyalarımız genellikle ahşaptan veya ağaç ürünlerinden üretilir. Her malzemenin kullanılabileceği alan ve durum farklıdır. 

Bunların yanı sıra organik bileşikler içerisinde karbonu, hidrojeni ve oksijeni barındırırlar. Bu bileşikler toprakta hızlı çözünebilme olanaklarına sahiplerdir. Ayrıca organik bileşikler toprağın daha verimli hâle gelebilmesini, zamanla orada petrol ürünlerinin oluşmasını da sağlar.