StudyU: Türkiye’de Eğitimle Hayallerine Ulaş StudyU: Türkiye’de Eğitimle Hayallerine Ulaş

Oyuncu bilgisayarı seçerken ilk olarak masaüstü ya da dizüstü şeklinde bir karar vermek gerekir. Ardından diğer kriterlerin belirlenmesi tavsiye edilir. Bir oyuncu bilgisayarında yer alan en önemli parça şüphesiz ekran kartı olarak bilinir. Oyunların büyük bir kısmı yüksek GPU gücüne ihtiyaç duyar. Dolayısıyla kaliteli ekran kartı, kesintisiz aynı zamanda da keyifli bir oyun deneyimi sunar. Parçaların kalitesi bütçe noktasında rol sahibi olur.

Oyuncu bilgisayarı seçerken her zaman yeni nesil parçalar kullanmak mecbur değildir. Bazı oyunlar en yeni bileşenlerin kullanımını gerektirir. Ancak bazı oyunlar yüksek performanslı ekran kartına veya işlemcilere ihtiyaç duymayabilir. Bu kısımda oynanacak oyunun da etkisi büyüktür. Atom Bilişim ile aradığınız özelliklere sahip oyuncu bilgisayarını kolayca bulabilir, kaliteli marka güvencesi ile satın alarak, oyun dünyasında keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Oyuncu Bilgisayarında Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

İşlemci, bilgisayarların beyni olarak adlandırılır. Oyunlar da genelde yüksek performansa sahip işlemci kullanımı gerektirir. Bu sebeple iyi bir deneyim yaşamak için Intel Core i5 ya da AMD Ryzen 5 işlemci kullanımı tavsiye edilir. Ekran kartı da son derece mühimdir. 8 GB video bellekli, ray tracing ve yapay zekâ destekli ekran kartı ideal olur.

RAM tipi de oyun performansı için önemlidir. Oyuncu bilgisayarlarında minimum 16 GB RAM kullanımı tavsiye edilir. DDR4 ya da DDR5 tipi RAM tipleri performans açısından avantaj sunar. Atom Bilişim üzerinden tüm seçeneklere göz atabilirsiniz.

Oyun Bilgisayarında Soğutma Sisteminin Önemi Nedir?

Oyuncu bilgisayarları yüksek performans gerektirdiğinden dolayı kullanım sırasında aşırı ısınma riski taşır. Aşırı oranda ısınma, bilgisayarın performansını düşürür. Bununla beraber donma ya da kapanma gibi sorunlara dahi yol açar. Bu durum da bilgisayar bileşenlerinin ömrünü büyük oranda kısaltır.

Oyuncu bilgisayarlarında etkili bir soğutma sisteminin olması son derece önemlidir. Soğutma sistemi temelde fan, ısı borusu ve sıvı soğutma gibi bileşenler ile oluşur. Fanlar, bilgisayardaki havayı dışarı atar. Bu sayede de ısıyı azaltır. Isı borusu, da ısıyı hem ekran kartından hem de işlemciden uzaklaştırır ve ardından bunu fanlara iletir. Sıvı soğutma sistemlerindeyse ısı sıvı dolu borular vasıtasıyla dışarı taşır. Atom Bilişim ile soğutma sistemi kaliteli olan oyuncu bilgisayarı modellerine bakabilirsiniz.