Bu durumu etkileyen en önemli faktörlerden birisi de insanların kendisini yalnız hissetmesi olabilir. Kendisini yalnız hisseden kişiler evcil hayvan edinerek yalnızlıklarını giderme ihtiyacı duyabilirler. Evlerimizde veya bahçelerimizde kedi besleyebilmenin ise belirli başlı sorumlulukları bulunur. Bu sorumlulukları yerine getiremeyecek olan kişilerin ev hayvanı edinmesi tavsiye edilmez. Günümüzde belediyelerin veya diğer kuruluşların parklarda kedi yuvası uygulaması da devreye girebilir. Bu uygulama sayesinde kediler için uygun bir yaşam alanı oluşturulur. 

Piyasalarda Gözler Merkez Bankası’nda: Faiz Kararı Ne Getirecek? Piyasalarda Gözler Merkez Bankası’nda: Faiz Kararı Ne Getirecek?

İyi Bir Hayvan Sever Nasıl Olunur?

Hayvanları sevmek ve onlara merhametli yaklaşmak gerekir. Bu dünya üzerinde yalnız olmadığımızı biliyoruz. Sokak hayvanları ise bazı insanlar için en büyük yaşam kaynaklarından birisidir. İyi bir insan olabilmek için bu dostlarımıza iyi davranabilmeliyiz. Onlara zulmetmekten ve canlılara zarar vermekten geri durmalıyız. Bu sayede hem çevremizdeki insanların saygısını kazanabilir hem de kendimizi iyi hissedebiliriz. 

Evlerimizde veya bahçelerimizde evcil hayvanlara da yer verebiliriz. Onlar için bir yuva ve şefkat kaynağı olabiliriz. İyi bir hayvan sever olabilmek için illa evimizde evcil hayvan beslememize ise gerek yoktur. Canlıları koruyarak, gerekirse onlara bir kap su veya yiyecek vererek de iyi bir hayvan sever olduğumuzu kanıtlayabiliriz. Kısacası doğada bulunan her canlı güzel bir şekilde yaşamayı hak eder ve insanoğlunun bu durum üzerine düşmesi şarttır.