Peki patlıcan musakka tarifi nasıldır ve nasıl yapılmalıdır? Öncelikli olarak patlıcan musakka hazırlamadan önce malzeme listesini vermekte büyük fayda bulunuyor. Marketten satın alacağımız ürünlerle hazırlayacağımız patlıcan musakka soframızı zenginleştirecek, midemize bayram ettirecektir. İşte patlıcan musakka için gerekli malzeme listesi şöyledir. 

• Patlıcan

• Kıyma

• Domates

• Sarımsak

• Sıvı Yağ

• Baharatlar

Patlıcan Musakka Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle işe patlıcanları yıkayarak başlamamız gerekiyor. Yemeği yapmadan önce patlıcanları kesmek ve doğramak gerekiyor. Patlıcanları hazırlamadan önce tuzlu suda 30 dakika bekletmek gerekiyor. Bu durumda patlıcanların acılığının giderilmesi amaçlanır. 

Daha sonrasında başka bir tavada hazırlayacağımız kıyma, soğan ve sarımsak karışımını halletmemiz gerekiyor. Yağda hazırladığımız soğanları kokusu çıkana kadar kavurmak gerekiyor. Daha sonrasında gerekli baharatları ekleyerek kıyması pişinceye kadar hazırlamalıyız. 

Mutfakta Şef Olun: Masterchef Tarzı Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır? Mutfakta Şef Olun: Masterchef Tarzı Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?

Fırını 180 derece sıcaklığa getirdikten sonra hazırladığımız patlıcan ve et karışımını fırına vermemiz gerekiyor. Hazırladığımız ve kestiğimiz patlıcanların arasına yine diğer tavada hazırladığımız kıyma karışımından bir miktar eklememiz gerekiyor. Burada içerisinin malzemesinin ne kadar fazla olacağına kendinizin karar vermesi şart. 

Önceden ısıtılmış fırında karışımımızı yaklaşık olarak 40 dakika pişirmemiz gerekiyor. Patlıcanların üzerinin kızardığını anladığımız vakit onu fırından alarak 10 dakika beklemeye bırakmalıyız. Tüm bu hususları hallettikten sonra akşam yemeği için patlıcan musakkayı afiyetle tüketebiliriz.