Milyonlarca vatandaş, güvenilir liman olarak gördükleri Altına yatırım yapmaya devam ediyor. Altın uzun vadede yatırımcısına her zaman kazandırırken altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten yeni uyarılar geldi. Altında fırtınanın yaklaştığını belirten ünlü Ekonomist, tarih vererek “ibre tersine dönecek” ifadelerini kullandı. Peki altın düşecek mi yoksa çıkacak mı? Temmuz ayında altın fiyatları ne olur?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları uyararak, temmuz ayının ilk haftasında altın alım fırsatlarını kaçırmamalarını tavsiye etti.

BORSA İSTANBUL'DA DÜŞÜŞLER

Borsa İstanbul'daki düşüşlere dikkat çeken Memiş, Borsa İstanbul'un 10 bin 319 puanda olduğunu ve yüzde 3'lük bir satış baskısı yaşandığını belirtti. Memiş, bu satışların arkasındaki nedenin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni vergi düzenlemeleri hakkındaki açıklamaları olduğunu söyledi. Bu açıklamaların, Kur Korumalı Mevduat ve borsadaki kazançları olumsuz yönde etkilediğini belirterek, küçük yatırımcılara 10 bin seviyesinin üzerinde dikkatli olmaları konusunda uyardı. Memiş, satışların sürmesi için 10 bin 400 puanın altında kapanışların gerekliliğini vurguladı ve Suriye'de yaşananların da endişe verici olduğunu dile getirdi.

Piyasalarda Firtina Kopacak Ibre Tersine Donuyor O Tarihe Dikkat 1

DÖVİZDE DÜŞÜŞ KALICI OLMAYACAK

Döviz piyasasındaki durumu da değerlendiren Memiş, dövizdeki düşüşlerin kalıcı olmayacağını öngördü. Dolar kurunun 32.67 seviyesinde olduğunu ve geçtiğimiz hafta 32.92'ye kadar yükseldiğini, ancak bu hafta gerilediğini belirtti. Dolar endeksindeki düşüşün etkili olduğunu ve Euro/dolar paritesinin 1.0755'te seyrettiğini söyledi.

ALTIN PİYASALARINDA GÜNCEL DURUM

Gram Altın

Alış: 2,467 TL

Satış: 2,468 TL

Çeyrek Altın

Alış: 3,995 TL

Satış: 4,072 TL

Yarım Altın

Alış: 8,016 TL

Satış: 8,137 TL

Tam Altın

Alış: 15,844 TL

Satış: 16,162 TL

Cumhuriyet Altını

Alış: 16,007 TL

Satış: 16,224 TL

Gremse Altın

Alış: 39,611 TL

Satış: 40,529 TL

UZMAN YORUMU

Memiş, altın piyasalarında yatırım yapmayı düşünenlere temmuz ayının ilk haftasında dikkat etmelerini ve alım fırsatlarını kaçırmamalarını önerdi. Altın ve döviz piyasalarındaki hareketliliğin dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Memiş, yatırımcıların stratejik hamlelerle kazançlı çıkabileceğini belirtti.,

NOT: Haberimiz bilgilendirme amacıyla yazılmış olup, herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.