Bunun yanı sıra sigara veya alkol gibi kötü alışkanlıkları bir kenara bırakabilmeliyiz. Vücudumuzda potasyum eksikliğinde neler olur bilmek gerekir. İşte vücudumuza gerekli miktarda potasyum almadığımız zaman karşılaşabileceğimiz bazı durumlar şunlardır:

• Kas Krampları

• Yorgunluk Hali ve Halsizlik

• Kalp Problemleri

Başta olmak üzere birçok farklı problem ile karşılaşabiliriz. Bu nedenle potasyumu vücudumuzdan eksik etmemek kaliteli bir yaşam sürdürebilmemiz için oldukça gereklidir. 

Değişen Dünyanın Yeni Kahramanları: Z ve Y Kuşağı Değişen Dünyanın Yeni Kahramanları: Z ve Y Kuşağı

Doğal Beslenebilmenin Yolları Nelerdir?

Günümüzde doğal ve katkı maddesiz beslenebilmek giderek zorlaşıyor. Çalışan insanlar kendilerine ayırabilecek vakit bulamıyorlar. Bunun yanı sıra köylerden kentlere büyük miktarda geçişler bulunuyor. Yine ev hanımlarının da evin geçimi için çalışması insanları farklı alışkanlıklar edinmeye zorlayabiliyor. 

Eski zamanlarda ev hanımları peynir, yoğurt veya reçel gibi ürünlerini kendi elleriyle yaparlardı. Günümüzde bu sayı giderek azalıyor. Doğal şekilde beslenebilmek giderek zorlaşıyor. Marketlerde veya raflarda bulduğumuz ürünlerin birçoğunda katkı maddeleri bulunuyor. Günümüzde sağlıklı kalabilmek için özel bir çaba sarf etmek lazım. Bunun için kendi ekmeğimizi, reçelimizi, yoğurdumuzu kendimiz yapabilmemiz gerekir. Çünkü doğal beslenmek hayat standartlarımızı olabildiğince artıran bir durumdur.