Kapari Çiçeği: Küçük Bir Mucize, Büyük Faydalar Kapari Çiçeği: Küçük Bir Mucize, Büyük Faydalar

Mehmet Ceyhan, sert sözlerde bulunarak  Karatay için şu sözleri söyledi “Ne konuştuğunu  bilmiyor, birileri bültenleri ortaya atıyor, o da duydukları ile  konuşuyor” dedi.

Geçtiğimiz senelerde pandemi döneminden önce “ gebelik esnasında yapılan şeker yükleme testi bebekleri zehirliyor” açıklaması yapan Karatay, geçtiğimiz günlerde bir TV programında ise SMA hastalığına dair, “ Hamile bayanlara tetanoz aşısı yapılıyor. Hamilelere tetonoz aşısı yapılır mı? Çocuklar tabi sakat doğar” diyen Karatay’a bilim adamlarından tepki yağdı.

Canan Karatay’ın konu hakkında bilgisi olmadan konuştuğu ve insanların sağlığını tehlikeye soktuğunu bildiren uzmanlar, bu tür açıklamaları insanların dikkate almaması gerektiğini bildirdi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan; mesleki yaptırım gündemlerde yer almalı

“Canan Karatay ne konuştuğunu bilmiyor” ifadesini kullanan Ceyhan, insanlara şu şekilde uyardı, “ Bazı kişiler Canan Karatay’ın önüne bütenleri getiriyor, o da ekranda konuşuyor. Artık mesleki yaptırım gündemlerde yer almalı. Hamile bayanlara tetanoz aşısı Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen bor uygulama. Tetonoz aşısı yaptırmayan gecelerin son 3 ayında 30 gün ara öle 2 kez aşı yapılabilir.  Bu durumda bebeklerin ölü veya sakat doğması söz konusu bile değil. Sırf ilgi çekmek için Karatay bunları dile hatırlıyor ama halkın sağlığını riske attığında haberi yok”