Temmuz 2024 itibari ile memur ve emekli maaşlarına gelen zamların yanı sıra sosyal yardım ödemeleri de arttırıldı. Çocuklu aileler için verilen SED yardımı da zam alan sosyal yardımlar arasında yer alıyor. Çocuk başına yapılan bu yardım ödemesi, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere sunuluyor. Gerekli başvuru şartlarını taşıyanlar başvuru yapmaları durumunda çocuk başına en az 5000 TL’lik aylık yardım parası alabiliyor. Peki başvuru şartları neler? Kimler yardım alabilir? SED ödemesi Temmuz 2024 son dakika detayları haberimizde…

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere ödenen sosyal yardımlar Temmuz 2024 zammı ile birlikte arttı. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi de artış alan sosyal yardım paraları arasında yer aldı. Devlet artık çocuk sahibi ailelere çocuk başına en az 5000 TL ödeme yapacak. SED ödemesi miktarı güncellenirken başvuru şartları ve başvuru adresleri de merak konusu oldu.

2024 TEMMUZ SED ÖDEMESİ ZAMLI NE KADAR OLDU?

SED ödemesi, Temmuz ayında yapılan zamlarla birlikte artış gösterdi. Artık okul öncesi çocuklar için yapılan ödeme miktarı 4312 TL, ilköğretim öğrencisi çocuklar için yapılan ödeme miktarı 6468 TL ortaöğretimde okuyan çocuklar için yapılan ödeme miktarı 6.899 TL ve yükseköğretimde okuyan çocuklar için yapılan ödeme miktarı 7761 TL'ye yükseldi.

Eme

ZAMLI ÖDEMELER NE ZAMAN YATACAK?

Zamlı SED yardımı ödemeleri Temmuz ayında hesaplara geçecek. Bakanlık tarafından belirlenen sosyal yardım ödemeleri takvimine göre yapılan bu ödemeler 15 Temmuz'da başlayacak ve T.C kimlik numarası sonuna kadar 30 temmuza kadar hesaplara yatacak.

SED ÖDEMESİ ALMA ŞARTLARI

Çocuk başına SED yardımı ödemesinden faydalanmak isteyenler için bazı şartlar bulunuyor. Muhtaçlık kriterine uygun olmak ve çocuk sahibi olmak bu şartlar arasında öne çıkanlar. Konuyla ilgili daha detaylı bilgiyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından alabilir yine T.C kimlik kartı ile buradan başvurularınızı yapabilirsiniz.