Ramazan ayı öncesinde İstanbul ve Ankara'daki bazı marketler, et fiyatlarını sabitleme kararı almıştı. İstanbul ve Ankara PERDER'e bağlı zincir marketler, Ramazan süresince kıymanın kilosunu 379 TL, kuşbaşının kilosunu ise 399 TL olarak belirlemişti. Ancak bu durum, kasapları ekonomik anlamda zor duruma soktu. Zincir marketlerin fiyat sabitleme politikası, küçük kasaplar için ciddi sıkıntılara yol açtı ve kasaplar şimdi yeni zam dalgasıyla karşı karşıya.

Yeni zamlar, 13 Şubat itibarıyla geçerli olacak. İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, kırmızı ete yapılan 15 TL'lik fiyat artışını duyurdu. Tüfekçi, bu artışın arz sıkıntısından kaynaklandığını belirterek, besicilerin kesimi azaltması nedeniyle piyasada et arzının daraldığını ve bunun karkas et fiyatlarına yansıdığını söyledi. 

Tüfekçi, bu zamların kasaplara 20 ila 30 TL arasında fiyat artışı olarak yansıyacağını ifade etti. Bu durum, özellikle küçük esnaf ve kasapları zor durumda bırakırken, tüketicilerin de alışveriş alışkanlıklarını değiştirebileceği tahmin ediliyor. Zamlar, et fiyatlarına büyük bir etki yapacak gibi görünüyor.