n
n n Diyanet İşleri Başkanımız Ramazan ayı konusundaki en anlamlı uyarıyı yaptı.Aşırılıklardan uzak durmak !
n n Esasında Mübarek Ramazan ayı bir yasaklar ayı değil , tam tersine hoşgörü ve empati gibi duyguların, geliştirilip güzel olaylar gerçekleştirilerek , pozitif enerjiler üretilen bir süreçtir.
n n Bu bağlamda pozitif enerjiler üretilirken sanatın , sanatçıların önemi ortaya çıkıyor.Sanat aslında Tanrının insanoğluna güzel bir hediyesi belkide.
n n Hangi sanat ? Vur patlasın çal oynasın , eğlence müziği değil elbette.Yalın ve sade ,ruhumuzda üç boyut dışındaki boyutlarıda hissedebildiğimiz Klasik Müzik örneğin.
n n Klasik müzikte de Doğu- Batı ayrımı yok aslında.Hep Allah aşkıyla, onun yoluna düşerek yola çıkılıyor.Batıda kilise çevresinde başlayan Klasik Müzik büyük sponsor saray ve devletin himayesinde serpilip şaheserlerini vermiştir.Bizde Tekke de başlayan Klasik müzik büyük sponsor Osmanlı sarayında himaye edilip yine şaheserlerini yetiştiriyor.İnsana duyulan aşklarda daha sonra konuların içine giriyor.Gayet normal ‘’ Yaradanı severim yaratılandan ötürü ‘’.Gerçek olan aşırılıktan uzak, saf benliğimizle hissetmek.Dede Efendinin Rast şarkısındaki sözler ne kadar gönülden, ne kadar da sade ve derin.
n n Yüzündür Cihan-ı münevver eden, fedadır yoluna bu can-ü ten.Allah aşkıyla yola çıkıp , insan aşkı ,doğa sevgisi gibi bütün tanrısal değerleri kapsayan Klasik müzik, aslında Ramazan ayı boyunca aşırılıklardan uzak , dingin kendisi ile barışık insana huzur veren bir uğraşı.Klasik müziği 365 gün dinlemeğe alışkın kişiler içinse her gün Ramazandan bir gün zaten.
n