2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, Ripple ve Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu arasındaki dava sürecindeki son önemli gelişmeleri derlediği bir yazı hazırladı.

Ripple Davasında Son Durum

 

Kripto para piyasasını yakından takip edenler, Ripple ile Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu arasında uzun zamandır devam eden dava sürecinin XRP fiyatını baskıladığının farkındadır. Ancak son gelişmeler oldukça önemli ve XRP yatırımcılarını da yakından ilgilendiriyor.

CoinTürk ve COINTURK NEWS adlı kripto para haber sitelerinde de belirtildiği gibi Ripple ve SEC arasındaki davanın Yargıcı Sarah Netburn, taraflardan “şu anda verimli olacağına inanıyorlarsa” bir uzlaşma konferansı için 3 tarih belirlemelerini istedi. Ayrıca mahkemenin yoğun programı nedeniyle 6-8 hafta öncesinden planlama yapılmasının önerildiği de ifade ediliyor.

Bu gelişme ile iki önemli sonuç olabileceği düşünülüyor. İlk olarak tarafların anlaşma konusunda hemfikir olması davanın en az 2 ay daha uzamasına neden olacak. İkincisi olarak ise uzlaşma konferansı için tarihlerin belirlenmesi haline XRP fiyatında bir artış yaşanabilir.

Asgari Ücrette Tarihi Artış: KKTC'de Yılın Üçüncü Zamı Açıklandı! Asgari Ücrette Tarihi Artış: KKTC'de Yılın Üçüncü Zamı Açıklandı!

XRP Fiyat Beklentisi

SEC Başkanı 17 Temmuz’da bireysel yatırımcılara yapılan satışlarla ilgili Yargıcın aldığı kararı değerlendirdiklerini söyledi ve hayal kırıklığı ifadesini kullandı. Dolayısıyla Gensler işin peşinde olduklarının sinyallerini vermiş olabilir. Buna ek olarak ilerleyen günlerde; SEC’in özet karara itirazının, uzlaşı için tarihlerin belirlenmesinin ve tarafların uzlaşıya yanaşmamasının XRP coin fiyatını etkileyebileceği düşünülüyor.

Yorumlara göre ilk olay fiyatın düşüş yaşamasına neden olabilir. İkinci gelişme XRP Coin fiyatını 1 doların üstüne itebilir. Son gelişme ise yorumlara bakıldığında detaylarına bağlı olarak fiyatı etkileyebilir. Mesela düzenleyici kurum uzlaşıya yanaşır Ripple yanaşmazsa bu durum fiyatı pozitif etkileyebilir. Yani her halükârda XRP Coinin bir volatilite yaşayabileceği düşünülüyor.

Tüm bunların yanında eğer dava Ripple lehine sonuçlanır ya da uzlaşı olursa yatırımcılar XRP fiyatının 5 dolara kadar çıkabileceğini düşünüyor. Ancak yatırımcılar her zaman kendi kararlarını vererek ve gerekli araştırmaları yaparak ilerlemelidir.