Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü, hastanelerde randevu alma işlemlerinin önemli bir değişiklik yapıldığını duyurdu.

Randevu Sistemi

Yapay Zeka Bunu da Yaptı: Kanser Tedavisinde Çığır Açıyor Yeni İlaç Keşfedildi! Yapay Zeka Bunu da Yaptı: Kanser Tedavisinde Çığır Açıyor Yeni İlaç Keşfedildi!

Yeni "Onaylı Randevu Sistemi" ile tarihleri, ertesi gün için randevuyu akşam saat 20.00'ye kadar onaylamak veya iptal etmek zorunda kalacak.

Sistemin amacı, randevu alma sistemindeki doluluk ve iptal çözümü çözmek.

Sistemin Nasıl Çalışılacağı:

Hastalar, MHRS üzerinden veya 182 Alo Sağlık Hattı'nı kişisel randevu alabilecekler.
Ertesi gün için randevu alan ilaçlar, akşam saat 20.00'ye kadar randevuyu onaylandı veya iptal edildi.
Onaylama veya iptal işlemi, MHRS üzerinden veya 182 Alo Sağlık Hattı'nı yapılabilir.
Randevuyu onaylayan hastaların randevuları otomatik olarak iptal edilecek ve bu randevular, talepte bulunan diğer kişiler verilecektir.
65 yaş üstü ve kanser görünümünün onaylanmasından muaf olacak.

Sağlık Bakanı Koca'nın Açıklamaları:

"Geçen yıl 23 milyon kişi, kayıt randevularından en az birine geldi. Nüfusun yaklaşık 4'te biri demek. Gelinmeyen toplam randevu sayısı 81 milyon. Üç-dört saat kala iptal edilen randevu sayısı 21 milyon.Bu gibi sebeplerle randevu kapasitesinin yüzde 30'u kullanılamadı."
"Onaylı Randevu Sistemi,hastanelerimize,Hekimlerimize zamanında verimli kullanma imkanı sağlar.Hasta,gelemeyen randevuyu iptal edecek.Böylece,randevu sadakatsizliği nedeniyle,şu an boş kalan kapasitemizi hizmet veren hücreleri için kullanabileceğiz."
"Bu yeni sistemden,Beklenen sonucumuzun sonuçlarına.Taleplerin etkin şekilde karşılanabilmesi için Randevu Koordinasyon Merkezini satın alarak satın alın.Bu merkezin faaliyetleri takip ediliyor."

Editör: Arda KERSU