Bunun yanı sıra aşırı çay tüketmek akşamları uykuya dalarken zorluk yaşamamıza da neden olabiliyor. Bunun yanı sıra bitki çayları veya meyve çayları olarak da bilinen sakinleştirici çayları içmenin vücudumuza olumlu etkileri de olabilir. İşte sakinleştirici çayların etkileri de şu şekilde özetlenebilir:

Asgari Ücrette Tarihi Artış: KKTC'de Yılın Üçüncü Zamı Açıklandı! Asgari Ücrette Tarihi Artış: KKTC'de Yılın Üçüncü Zamı Açıklandı!

• Stres veya anksiyete gibi rahatsızlıkların giderilmesinde bitki çayları tüketmenin faydaları olabilir. 

• Bitki çayları aynı zamanda daha rahat bir şekilde uykuya dalabilmemizi sağlar. 

• Bitki çayları sindirimi destekleyebilir, mide ağrılarını giderebilir. 

Sağlıklı ve Faydalı Bitkiler Nelerdir?

Günümüzde birçok farklı çay demlenerek içilmektedir. Suyla birlikte kaynatılarak elde edilen çayları tüketmenin sağlığımıza olan etkileri de araştırma konularından birisidir. Birçok çayın vücudumuza katkıları olabileceğinden bahsettik. Bununla birlikte hangi bitki çayları sağlığa faydalı olacak sorusuna da bir cevap verebilmemiz gerekir. İşte belirli başlı sağlıklı veya faydalı sakinleştirici çay türleri de şunlardır:

• Papatya Çayı

• Melisa Çayı

• Lavanta Çayı

Sakinleştirici Çayları İçmenin Zamanı Var Mıdır?

Sakinleştirici olarak da bilinen çayları içmenin herhangi bir vakti veya zamanı yoktur. Bununla birlikte kendimizi yorgun, stresli hissettiğimiz zamanlarda sakinleştirici çayları içmek gerekebilir. Özellikle uykuya gitmeden yarım saat önce içilen sakinleştirici çaylar daha rahat bir şekilde uyku uyuyabilmemizi sağlayabiliyor. Sakinleştirici çayları içmek için belirlenmiş bir vakit veya zaman bulunmamakla birlikte, akşamları yatmadan içmek rahatlatıcı etkisinden dolayı öneriliyor.