Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'nün bilişim sistemleri üzerinden nitelikli dolandırıcılık yapan bir çeteye yönelik 5 ay süren takibi, büyük bir operasyonla sonuçlandı. İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Eskişehir, Muğla, Nevşehir ve Samsun’da eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlarda, sosyal medya üzerinden sahte reklamlarla dolandırıcılık yapan 20 kişi gözaltına alındı.

Samsun'da Sokak Kavgası: Genç Kadın Kavgaya Müdahale Edip Genci Bıçakladı Samsun'da Sokak Kavgası: Genç Kadın Kavgaya Müdahale Edip Genci Bıçakladı

Sahte Reklamlarla 17,5 Milyon TL Vurgun

Çete, sosyal medya platformları üzerinden "sıfır faizli kredi", "ucuz ürün satışı", ve "uygun otel/villa rezervasyonu" gibi sahte reklamlar vererek, Türkiye genelinde 272 vatandaşı dolandırdı. Toplamda 17 milyon 500 bin TL'lik vurgun yapan dolandırıcılar, elde ettikleri parayı kripto para sistemlerine aktarıp aklamaya çalıştı.

Dijital Materyaller Ele Geçirildi

Polis baskınlarında, çete üyelerinin kullandığı dijital materyaller, başka kişilere ait banka ve kredi kartları, kimlik bilgileri, özçekim fotoğrafları, kripto para hesaplarına ve mobil bankacılık uygulamalarına ait giriş şifreleri bulundu. Ele geçirilen bu materyaller, dolandırıcılık çetesinin operasyonlarının ne kadar geniş çaplı olduğunu gözler önüne serdi.

8 Tutuklama, 8 Adli Kontrol

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen şüphelilerden 4'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan 16 kişiden 8’i tutuklandı. Diğer 8 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.