Samsun Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'dan İlçeye Yeni Projeler Müjdesi Samsun Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'dan İlçeye Yeni Projeler Müjdesi

Samsun Üniversitesi ile Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL) arasında finansal okuryazarlık ve mesleki yeterlilikleri artırmaya yönelik bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, öğrencilere SPL lisans sınavlarına hazırlık ve sermaye piyasasında mesleki yetkinlik kazanma fırsatı sunacak.

Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak ve SPL Genel Müdürü Serkan Karabacak tarafından imzalanan protokol, öğrencilerin finansal okuryazarlık düzeylerini yükselterek kariyer planlamalarına katkıda bulunmayı hedefliyor. Anlaşma çerçevesinde üniversite, öğrencilerini SPL lisansları almaya teşvik ederken SPL de lisans, sınav ve eğitim faaliyetleri için üniversite bünyesinde çeşitli etkinlikler düzenleyebilecek.

Bu iş birliği, Samsun Üniversitesi öğrencilerine finansal piyasalarda mesleki bir yol açarken SPL'nin eğitimdeki etkinliğini artırıyor. Protokol, öğrencilere teorik bilgi ve pratik beceriler kazandırarak kariyer gelişimlerine destek olacak.