Malzemeler:
- 2 kg bal kabağı
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- 5 adet karanfil
Yapılışı:
- Bal kabağını yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
- Geniş bir tencereye doğradığınız kabakları, şekeri, suyu, limon suyunu, tarçını ve karanfili ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte kabakların suyunu salıp çekmesi için pişirin.
- Kabaklar suyunu çektikten sonra kısık ateşte, yaklaşık 30-45 dakika daha pişmeye devam edin.
- Kabaklar yumuşayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan tatlıyı servis tabağına alın ve kaymak veya dondurma ile servis edin.
Püf Noktaları:
- Bal kabağını yumuşak ve lezzetli olması için iyice pişirin.
- Şekerin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Tatlıyı pişirirken arada karıştırarak kabakların yanmaması için dikkat edin.
- Tatlıyı servis etmeden önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Afiyet olsun!