Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'dan Otogar Taşınması Açıklaması Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'dan Otogar Taşınması Açıklaması

Samsun'da yaşayan 52 yaşındaki Aslıhan Turna, çocukları üniversiteden mezun olduktan sonra yarım kalan eğitimine 45 yaşında geri döndü. 19 yaşında evlenip 20 yaşında anne olan Turna, hemşirelik eğitimi alıyordu fakat bu süreçte eğitimine ara vermek zorunda kaldı.

İki Üniversite'den Mezun

Oğlunun 2010 yılında İstanbul Üniversitesi’nden, kızının ise 2016'da Özyeğin Üniversitesi’nden mezun olmasının ardından Turna, üniversite sınavına girerek Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam bölümünü kazandı. İlk yılında bölüm birincisi olarak çift ana dal hakkı kazanarak, Resim bölümünden de mezun oldu. Ayrıca, pedagojik formasyonunu tamamlayarak öğretmenlik yolunda önemli bir adım attı. Şu anda Resim ana sanat dalında yüksek lisans yapıyor.

"İçimde Hep Ukdeydi"

Aslıhan Turna, yarım kalan eğitimini tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor. “Üniversite mezunu olmak içimde hep ukdeydi,” diyen Turna, çocuklarının üniversiteden mezun olmasıyla birlikte yeniden eğitim hayatına dönmenin kendisine büyük bir motivasyon sağladığını belirtti.

"Gençlere İlham Olmak istiyorum"

Turna, hedefinin öğretmen olup öğrendiklerini gençlerle paylaşmak olduğunu ifade etti. "Şimdi de gençlere örnek olmak istiyorum," diyen Turna, resim alanındaki çalışmalarına da devam ettiğini ve çeşitli sergilere katıldığını vurguladı.

Mezuniyet Projesi: Tarihi Evin Vitrayı

Turna’nın mezuniyet projesi, Sinop’un Boyabat ilçesindeki 250 yıllık bir evin alçı vitrayını yapmak oldu. Pandemi sürecinde, Samsun Mimarlar Odası’nın düzenlediği geziye katılarak evin incelemesini gerçekleştiren Turna, çalışmalarını tamamlayarak mezuniyet bitirme projesini başarıyla sundu.

Aslıhan Turna'nın azmi ve kararlılığı, birçok kadına ilham verecek bir başarı hikayesi olarak öne çıkıyor. Eğitime olan tutkusu ve öğretmen olma hedefi, genç nesillere örnek teşkil ediyor.