Samsun Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'dan İlçeye Yeni Projeler Müjdesi Samsun Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'dan İlçeye Yeni Projeler Müjdesi

Olay, Samsun'un Atakum ilçesindeki Yeşilyurt Mahallesi 75. Yıl Bulvarı'nda 15 Ağustos gecesi saat 02.00 sıralarında meydana geldi. K.G. (40), 10 gün önce tanıştığı kız arkadaşı Zeynep Arslanoğlu (32) ile sahilde alkol aldıktan sonra denize girdi. K.G., tuvalet ihtiyacı nedeniyle sudan çıktı, ancak geri döndüğünde Zeynep Arslanoğlu'nu denizde ve çevrede bulamayınca polise başvurdu. Arslanoğlu'nun çantası ve cep telefonu deniz kenarında bulundu.

Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polisler ve Sahil Güvenlik ekipleri, kaybolan Zeynep Arslanoğlu'nu bulmak için Karadeniz'de arama çalışmaları başlattı. Çalışmalar sırasında, K.G. Recep Tokur Polis Merkezi ekipleri tarafından gözaltına alındı. K.G., ifadesinin ardından serbest bırakıldı ve "Denize girdik, kendisi alkollüydü. Sonrasında kayboldu." dedi.

Arama çalışmalarının üçüncü günü, 08.00 sıralarında Sahil Güvenlik ekipleri ve deniz polisinin yürüttüğü çalışmalar sırasında, Zeynep Arslanoğlu'nun cansız bedeni, denize girdiği yerin yaklaşık 250 metre uzağındaki yağmur suyu tahliye borusunun etrafındaki kayalıklar arasında sıkışmış olarak bulundu. Cesedi çıkarmak için AFAD, Sahil Güvenlik, deniz polisi ve cankurtaranlar tarafından yoğun bir çalışma gerçekleştirildi. AFAD'a ait kesme ayırma makinesi ile kayalar esnetilerek ceset çıkarıldı. Eşinden boşanmış ve bir çocuk annesi olan Zeynep Arslanoğlu'nun cesedi, otopsi için Samsun Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.